Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Bode: Sunt necesare investiții de 73 de miliarde de euro în transporturi, în următorii zece ani

Necesarul de investiţii în infrastructura de transport a României se ridică la 73 de miliarde de euro în perioada 2020-2030, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.
transport rutier shutterstock_742155118

El a prezentat, într-o conferinţă de presă, planul investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, din cadrul Planului de relansare economică al Guvernului, transmite Agerpres.

Cea mai mare sumă este necesară în sectorul rutier –  36,93 miliarde de euro, apoi în domeniul feroviar – 19,16 miliarde de euro și în infrastructura de metrou – 8,8 miliarde de euro.

Pentru sectorul naval necesarul este de 4,46 miliarde de euro, iar pentru cel aerian, investiţiile estimate sunt de 3,05 miliarde de euro.

“Infrastructura de transport va fi coloana vertebrală pe care se va ridica România. (…) Vom trece de la modelul economic bazat pe consum la cel bazat pe stimularea investiţiilor, care va garanta o creştere economică solidă, crearea de locuri de muncă şi un PIB mai mare pe cap de locuitor, adică un nivel de trai mai ridicat”, a declarat Bode.

El a arătat că sectorul transporturilor va primi 2% din PIB pe an, faţă de 0,6% în prezent.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii