Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Bode: “De anul viitor vom crește vitezele de circulație pe calea ferată”

Memorandumul pentru modernizarea infrastructurii feroviare printr-o investiție de 200 de milioane de euro se află pe traseul de avizare interministerială şi urmează să fie promovat în Guvern, a anunțat vineri ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pe pagina sa de Facebook.  
Demonstratie tren de lucru CFR

Oficialul a menționat că proiectul are aprobarea de principiu a Comisiei Europene pentru includerea la finanţare europeană, însă trebuie parcurse toate etapele procedurale.

„Ne propunem să ducem la un nivel superior acest nou concept și să achiziționăm două trenuri de lucru, mai performante, prin care să realizăm lucrări de modernizare a căii ferate (…) Rata de productivitate a unui astfel de sistem este preconizată pentru modernizarea a 300 km de cale ferată (cale unică) / pe an / tren. Dacă vor fi folosite două astfel de trenuri, putem estima că se vor moderniza aproximativ 600 km de cale ferată (cale unică) / an“, a precizat el.

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a participat vineri, alături de premierul Ludovic Orban la recepţia lucrărilor Variantei Ocolitoare a Municipiului Rădăuţi. 

Demonstrație cu un tren de lucru

Ulterior, oficialii au fost prezenţi la o demonstrație în localitatea Pojorâta, unde reprezentanţii CFR au prezentat un tren de lucru, achiziţionat recent, care este capabil să refacă întreaga infrastructură de cale ferată.

“Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când un guvern va aloca resurse cuantificabile, prin programele de întreţinere şi reparaţii de la bugetul de stat pentru acest tip de intervenţii de reabilitare, până acum sumele destinate întreţinerii fiind alocate la global, fără a fi stabilite ţinte clare pentru administratorul infrastructurii”, a dat asigurări Lucian Bode.

Credit foto: Facebook/Lucian Bode

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii