FacebookTwitterLinkedIn

„În data de 07.07.2017, Patria Bank SA a primit de la Banca Națională a României notificarea privind  aprobarea prealabilă a domnului Bogdan Constantin Neacșu, nominalizat în calitate de Director General Adjunct Divizia Risc, membru al Comitetului Directorilor în cadrul Patria Bank SA, conform adresei nr. 615/FG/06.07.2017”, se scrie în anunțul de pe Bursa de la București.

Neacșu are 37 de ani, fiind recrutat în această primăvară de la Garanti Bank. El preia atribuțiile Dianei Maria Kallos, care a fost numită director adjunct Diviziei Financiar. Absolvent al Academiei de Studii Economice din București, el a mai lucrat la BNR, BRD și Volksbank, începându-și cariera în domeniul bancar acum 12 ani.

Momentul oportun

El a fost recrutat pentru noua funcție, ca urmare a fuziunii dintre Banca Comercială Carpatica și Patria Bank, noua bancă funcționând de la 1 mai.

Patria Bank își majorează capitalul social, pentru o lună

De asemenea, după fuziune, finalizată la 5 iulie, structura acționaritului noii bănci este 76,2%, deținut de fondul de investiții EEAF (Emerging Europe Accession Fund) Financial Services BV, administrat de compania Axxess Capital, care este condusă de Horia Manda. Ca pondere, al doilea acționar important, cu 10,8%, este Ilie Carabulea, fondatorul băncii care și-a început activitatea la Sibiu. Alte aproape 9,4% dintre acțiuni le dețin alte persoane fizice, iar 3,6% alte firme.

Patria Bank intenționează să-și scadă capitalul social cu 149 milioane de lei, pentru a acoperi pierderea din 2016

În plus, începând cu data de 30 iunie, a fost înregistrat la Registrul Comerțului noul sediu real al Patria Bank, care se află în Clădirea Globalworth Plaza, etajele 7, 8 și 10, din zona Șoselei Pipera. Sediul social se află în zona Brezoianu, din centrul Bucureștiului.

Topul băncilor din România în 2016, în funcție de active