FacebookTwitterLinkedIn

Moneda are o valoare nominală de 100 de lei, la o puritate de 900‰ (21,66 de karate).

Ca dimensiuni este destul de mică, având un diametru de 21 mm, la o greutate de 6,452 de grame.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru aceasta monedă, inclusiv broşura de prezentare este de 1.705 lei, iar tirajul emisiunii este de 250 de monede.

De colecție: BNR lansează în circuitul numismatic o monedă din aur dedicată împlinirii a 330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București de către Șerban Cantacuzino

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Aversul monedei prezintă Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, de pe Vârful Caraiman, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României și anul de emisiune „2018”.

Reversul monedei redă scena intrării în București a regelui Ferdinand I și a reginei Maria, inscripțiile „100 DE ANI DE LA INCHEIEREA PRIMULUI RAZBOI MONDIAL” și ,,1918”.

BNR celebrează Centenarul Marii Uniri prin a doua monedă din aur: Mihai Viteazul, precursor al Marii Uniri

Monedele din aur cu tema „100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial” au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Aceasta este a patra monedă din aur lansată în circuitul numismatic de Banca Centrală, în acest an, precum și a cincea legată de evenimente de-acum 100 de ani. Instituția a lansat în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema „330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București”, începând cu data de 16 aprilie 2018.

Serie de colecție: BNR-ul celebrează 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România prin patru monede numismatice

Începând cu data de 26 martie, BNR a lansat în circuitul numismatic un set de trei monede (din aur, argint și tombac cuprat) și o monedă din alamă, pentru colecționare, dedicate împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Banca Centrală a lansat în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema „330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București”, începând cu data de 16 aprilie 2018. Iar, începând cu data de 30 aprilie, BNR a lansat în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema Mihai Viteazul, precursor al Marii Uniri.