FacebookTwitterLinkedIn

Moneda are o valoare nominală de zece lei, este rotundă, un diametru de 37 milimetri și o greutate de 31,103 grame, aversul monedei prezintă două avioane de epocă, respectiv un aparat de tip Farman și unul de tip Blériot, stema României, inscripţia „României” şi anul de emisiune „2015”. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede.

Reversul monedei redă un grup de militari ai Corpului de Aviaţie Român din perioada următoare constituirii acestuia, insigna de pilot militar instituită în 1915, inscripţiile „Constituirea corpului de aviație Român”, „100 ani” şi „1915”, anul evenimentului aniversat.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 310,00 lei.

Monedele din argint dedicate împlinirii a 100 de ani de la constituirea Corpului de Aviație Român au putere circulatorie pe teritoriul țării.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.