Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

BNR a îngustat coridoarele din jurul ratei de dobândă de politică monetară

În şedinţa din 3 octombrie 2017, Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât să îngusteze coridorul simetric format de ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la +/- 1,25 puncte procentuale de la +/- 1,50 puncte procentuale.

„Astfel, începând cu 4 octombrie 2017, rata dobânzii pentru facilitatea de depozit crește la 0,5%, iar rata dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) se reduce la 3%”, se scrie într-un comunicat de presă al Băncii Centrale.

În plus, CA al BNR a menținut rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75%/ pe an și gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar.

Rata dobânzii de politică monetară reprezintă rata dobânzii utilizată pentru principalele operaţiuni de piaţă monetară ale BNR. Actualmente, acestea sunt operaţiunile repo pe termen de o săptămână, derulate prin licitaţie la rată fixă de dobândă.

Nivelul ratelor dobânzilor aferente facilităţilor permanente acordate de către BNR (facilitatea de depozit şi facilitatea de credit) se înscrie, începând cu data de 7 mai 2015, într-un coridor simetric de ±1,50 puncte procentuale faţă de rata dobânzii de politică monetară.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii