Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

BNP Paribas Leasing preia două societăți românești de profil deținute de grupul german IKB

BNP Paribas Leasing preia acțiunile a două societăți românești de profil deținute de grupul german IKB, care se retrage de pe piața locală.
shutterstock_BNP_Paribas

Această achiziție confirmă un trend în acest sens, firma noastră fiind instructată într-un număr de tranzacții de consolidare în sectorul financiar-bancar”, a spus Daniel Badea, Managing Partner al Clifford Chance Badea.

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a asistat BNP Paribas Leasing în această tranzacție.

Tranzacția reconfirmă interesul investitorilor globali pentru piața financiara locală, aflată în plin proces de consolidare, dar și cu potențial de dezvoltare. Orice proiect de calibru încheiat cu succes validează acest potențial și contribuie la maturizarea pieței per ansamblu”, spune Loredana Ralea, Counsel la Clifford Chance Badea.

Tranzacția a implicat o echipă mixtă de avocaţi din practicile M&A şi drept bancar-financiar, coordonată de Daniel Badea și Loredana Ralea. Din echipă au făcut parte Cosmin Anghel (counsel), Diana Crângașu (senior associate) și Diana Moroianu (associate).

Biroul din România al casei de avocatură globale a asistat grupul francez pe tot parcursul tranzacţiei, de la etapa de structurare și due diligence, la aspectele de reglementare, precum și negocierea și semnarea documentației aferente.

Printre tranzacțiile majore asistate recent de echipa de la București se numără:

  1. Asistenţă acordată CA Immo în legătură cu preluarea clădirii de birouri Campus 6.1 din București de la Skanska, tranzacție evaluată la 53 de milioane de euro (mai 2018);
  2. Asistență acordată grupului Czech Media Invest (CMI) în legătură cu achiziția activelor din segmentul radio pe care congolmeratul media internațional Lagardère Group le deținea în Europa Centrală și de Est. Tranzacția regională a fost evaluată la 73 de milioane de euro (aprilie 2018).
  3. Asistenţă acordată J.C. Flowers & Co. în legătură cu achiziţia Piraeus Bank România de către fonduri asistate de J.C. Flowers & Co., tranzacţie care a marcat debutul investitorului american pe piaţa locală (decembrie 2017);
  4. Asistență acordată fondului de investiții Vitruvian Partners în legătură cu preluarea a 30% din acțiunile companiei BitDefender, cel mai mare producător român de software (decembrie 2017);
  5. Asistență acordată BERD în legătură cu preluarea unui pachet de acțiuni la Black Sea Oil & Gas, o companie independentă de petrol și gaze (noiembrie 2017), precum și în tranzacția prin care a devenit acționar la Agricover Holding, cu un pachet de 13%, printr-o majorare de capital de 7 milioane de Euro (octombrie 2017);
  6. Asistență acordată fondului suveran China Investment Corporation în legătură cu preluarea companiei pan-europene de operațiuni logistice Logicor de la fondul american Blackstone (iunie 2017);
  7. Asistență acordată din perspectiva legislației românești consorțiului de bănci format din Citigroup și Deutsche Bank – în calitate de Coordonatori Globali, respectiv BT Capital Partners S.A., BRD – Groupe Societe Generale S.A., Societe Generale S.A., Raiffeisen Bank S.A. și Wood & Company Financial Services – în calitate de bookrunners, în legătură cu oferta publică secundară de acțiuni în Digi Communications N.V. și admiterea acestora la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București (mai 2017).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii