Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

BMW: Situația privind aprovizionarea cu semiconductori este „critică”, iar producția va avea de suferit

Producătorul german avertizează că lipsa de semiconductori care a afectat industria auto ar putea duce în continuare la o reducere a producției. Situația nu prezintă semne de revenire și aprovizionarea va rămâne o problemă și în a doua jumătate a anului.
bmw

Producția a fost oprită în diferite locații, a declarat Milan Nedeljkovic, responsabil de producție și membru în consiliul de conducere BMW. Acesta a precizat că producția s-a redus până acum în acest an cu aproximativ 30.000 de unități, transmite Reuters.

„Aprovizionarea cu semiconductori este cu adevărat critică”, a declarat Nedeljkovic reporterilor la un eveniment care a marcat începutul producției de serie a vehiculului BMW iX.

„Perspectivele pentru a doua jumătate a anului rămân, de asemenea, incerte. Presupunerea inițială, că situația va fi adusă sub control în scurt timp și cererea va fi acoperită mai mult sau mai puțin în prima jumătate a anului, este dificilă acum”, a mai explicat acesta.

Nedeljkovic a făcut aceste comentarii în contextul în care BMW a spus că intenționează să intensifice în mod semnificativ producția de vehicule electrice la uzina sa de la Dingolfing, care a reprezentat mai mult de o zecime din producția sa totală anul trecut. Producătorul auto a mai precizat și că jumătate din vehiculele produse la Dingolfing vor fi electrice până la mijlocul deceniului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii