Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

BMW și-a majorat comenzile pentru baterii la 20 de miliarde de euro pentru a face față cererii de vehicule electrice

Constructorul german de automobile și-a majorat comenzile pentru baterii pentru a putea face față cererii de automobile electrice, care în prima jumătate a acestui an au reprezentat peste 11% din livrările BMW.
BMW 2

În prezent contractele BMW pentru baterii se ridică la 20 de miliarde de euro, în creștere de la 12 miliarde cât erau anterior, a declarat directorul general Oliver Zipse, potrivit Bloomberg.

Noile comenzi de baterii sunt destinate sedanurilor i4, SUV-urilor iX şi altor modele electrice pe care BMW le va produce până la finele lui 2024. După acea, grupul german intenţionează să facă trecerea la o nouă generaţie de baterii.

„Urmăm piaţa”, a spus Oliver Zipse într-un interviu pentru sursa citată. „Primul semestru a arătat o creștere şi un câştig de cotă de piaţă. Suntem în mijlocul electrificării”, a adăugat Zipse.

Noile comenzi de baterii făcute de BMW sunt împărţite între producătorii chinezi Contemporary Amperex Technology Co. Ltd şi EVE Energy Co Ltd., firma sud-coreeană Samsung SDI Co. şi producătorul suedez Northvolt AB.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii