Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

BMW revizuiește în creștere prognoza pentru acest an, deoarece prețurile ridicate amortizează criza de semiconductori

BMW a majorat estimarea privind marja operaţională din acest an, la 9,5% - 10,5%, de la 7% - 9%, după ce preţurile mai ridicate pentru vehiculele noi şi cele second au compensat efectele perturbărilor din lanţurile de aprovizionare.
bmw

De asemenea, producătorul auto și-a mărit prognoza pentru rentabilitatea capitalurilor proprii pe segmentul său de servicii financiare la 20% -23% de la 17% -20% și a declarat că se așteaptă la un flux de numerar pe segmentul său de automobile de aproximativ 6,5 miliarde de euro, transmite Reuters.

„Deşi deficitul de semiconductori ar urma să afecteze suplimentar producţia şi livrările către clienţi în următoarele luni, BMW AG se aşteaptă ca în continuare efectele pozitive ale preţurilor pentru vehiculele noi şi cele second să compenseze aceste efecte negative asupra vânzărilor în actualul an financiar”, a transmis compania.

Acţiunile BMW listate la Bursa de la Frankfurt au urcat cu 2% după publicarea noilor previziuni.

Deşi deficitul de semiconductori afectează de luni de zile industria auto, determinând companiile, de la Renault la Toyota, să avertizeze asupra efectelor pe termen lung asupra producţiei, preţurile mai ridicate le-au permis să compenseze unele pierderi.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii