Cautare
, Contributor

Energie |
|

BMW i, premiu din partea Organizației Națiunilor Unite

Modelele i de la BMW au fost premiate și în cadrul evenimentului ”Forbes Green Awards”, desfășurat în noiembrie la București.
BMW i8_1

Coridoarele de reîncărcare Express, o iniţiativă lansată de BMW i şi ChargePoint pentru creşterea accesului la încărcare rapidă cu curent continuu au fost recompensate cu Premiul “Momentum for Change” al Naţiunilor Unite. Programul a primit premiul ca recunoaştere a eforturilor depuse pentru a oferi conducătorilor de automobile electrice acces la staţii de încărcare rapidă în regiunile foarte populate şi cu trafic intens de pe coastele de est şi vest ale SUA. Proiectul este un punct de reper pe drumul spre o infrastructură standardizată de încărcare – naţională şi independentă de mărci -, jucând astfel un rol important în tranziţia spre electromobilitate în SUA. Premiul “Momentum for Change” a fost acordat în cadrul Conferinţei pentru Mediu a Naţiunilor Unite COP 21 (Conference of the Parties), care a avut loc la Paris.

În luna noiembrie, în cadrul evenimentului ”Forbes Green Awards”, modelele i de la BMW au primit Premiul pentru demonstrarea viabilității economice a autoturismelor electrice.

Află care sunt cele mai verzi companii și organizații din România

Până la finalul anului 2015, aproximativ 100 de staţii de încărcare rapidă vor fi instalate de-a lungul coastei de vest a SUA, în Portland, Los Angeles, San Francisco şi San Diego, şi a celei de est, la Washington D. C. şi Boston. Staţiile de încărcare au fost instalate la o distanţă de maximum 50 de mile (80 km) una de alta, de obicei în zonele de repaus şi în imediata apropiere a centrelor comerciale, a restaurantelor sau a facilităţilor de relaxare. Fiecare staţie dispune de puncte de încărcare cu puteri de 50 kW, respectiv de 24 kW. În cazul utilizării unei puteri de 50 kW, ciclul standard de încărcare – de exemplu, pentru un BMW i3 – durează doar 20 de minute. O atenţie specială a fost acordată faptului ca toate staţiile de încărcare să îndeplinească standardul mondial CCS şi sunt utilizabile pentru o gamă vastă de automobile electrice, aşa că nu pot fi folosite doar de modelele unei anumite mărci.

ALD Automotive și BMW livrează oficial primul BMW i8 în România

Pe lângă iniţiativa de pe coastele de vest şi de est ale SUA, BMW i susţine la nivel mondial şi o gamă largă de proiecte pentru infrastructură de încărcare rapidă, accentul fiind pus în acest moment pe America de Nord, Europa, Africa de Sud, China şi Japonia.

Ambasada Franței și Institutul Francez au decernat premiile concursului E-climat

În total, au fost iniţiate peste 30 de proiecte, în mai mult de 25 de ţări şi în cooperare cu peste 50 de parteneri, pentru mai bine de 3.000 de puncte de încărcare cu curent continuu şi 1.300 cu curent alternativ. La nivel european, participarea în diverse proiecte TEN-T (Trans European Network – Transport / reţeaua transeuropeană de transport), cu 429 de puncte de încărcare rapidă planificate în 10 ţări europene, reprezintă o parte a angajamentului BMW i. În Germania, BMW i este unul din iniţiatorii şi managerii iniţiativei SLAM (reţea de încărcare rapidă pentru axe şi zone metropolitane), care prevede construcţia a 600 de staţii de încărcare rapidă. Staţiile de încărcare dintr-un proiect anterior cu participarea BMW i – din 2012 -, “Încărcarea rapidă a automobilelor electrice pe autostrada A9” între München şi Berlin, au fost transformate între timp în operare comercială.

Reportaj din fabricile încare iau naștere modelele i: Boemă, BMW, Bavaria

Cu peste 38.000 de staţii administrate de diferiţi operatori în 25 de ţări, serviciul ChargeNow by BMW i cuprinde cea mai vastă reţea din lume de puncte de încărcare cu acces public pentru automobile electrice şi hybrid plug-in. Cardul ChargeNow şi aplicaţia omonimă furnizează clienţilor acces convenabil la toate staţiile de încărcare integrate în reţeaua internaţională, inclusiv plată fără numerar şi facturare. Astfel nu mai este necesară înregistrarea la diferiţi furnizori, un lucru dificil şi consumator de timp. Când caută şi selectează o staţie de încărcare ce aparţine reţelei ChargeNow, conducătorii auto se bucură de integrarea acesteia în sistemul de navigaţie şi în aplicaţiile corespunzătoare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii