Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Auto |
|

BMW Group prezintă în premieră noul model BMW iX, care va fi lansat pe piață la finalul lui 2021

Cu un an până la lansarea sa pe piaţă şi cu dezvoltarea de serie în derulare, BMW Group oferă o primă imagine a viitorului BMW iX.
BMW

Prin designul său nou, minimalist, precis, BMW iX este primul reprezentant al unei generaţii revoluţionare de automobile gata să redefinească experienţa condusului, sentimentul de spaţiu interior şi relaţia dintre maşină şi cei de la interior.

BMW iX, a cărui lansare pe piaţă va avea loc spre finalul anului 2021, deschide o nouă eră a mobilităţii şi se concentrează pe o interpretare nouă a designului, dezvoltării durabile, plăcerii condusului, versatilităţii şi luxului. Este primul model bazat pe un set nou de instrumente, modular şi scalabil, pe care va fi construit viitorul BMW Group. Conceput din start pentru mobilitate full electrică, iX vede cum BMW redefineşte conceptul de succes al Sports Activity Vehicle (SAV).

“BMW Group face eforturi constant să se reinventeze. Acesta este un element central al strategiei noastre corporate”, declară Oliver Zipse, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG. “BMW iX exprimă această abordare într-o formă extrem de concentrată”.

BMW iX va intra în producţie la uzina BMW din Dingolfing din a doua jumătate a anului 2021 ca nou avanpost tehnologic al BMW Group. Acesta reuneşte cele mai recente evoluţii ale companiei în domeniile strategice de inovaţie precum, condus Automat, Conectivitate, Electrificare şi noi Servicii integrate în automobil şi Design ca parte a strategiei BMW Group „ACES +D”. În plus, conceptul auto şi designul BMW iX au la bază o abordare globală a dezvoltării durabile. Acest lucru se reflectă în zone ale automobilului precum aerodinamica optimizată, designul uşor inteligent şi utilizarea extinsă a materialelor naturale şi reciclate, care contribuie la asigură o nouă caracteristica obligatorie a luxului modern – dezvoltarea durabilă. Un alt element definitoriu – noua paradigmă de design asigură un nivel de confort fără precedent la interior.

A cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive – care cuprinde cele două motoare electrice, electronica de putere, tehnologia de încărcare şi bateria de înaltă tensiune – garantează o eficienţă excepţională. Unitatea de putere dezvoltată de BMW Group şi fabricată în mod sustenabil, fără utilizarea de materii prime critice cunoscute ca pământuri rare, va dezvolta, după cele mai recente calcule, o putere maximă de peste 370 kW/500 CP. Acest lucru va fi suficient pentru a propulsa BMW iX de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 5,0 secunde.

Noua tehnologie de încărcare a BMW iX permite încărcarea rapidă DC de până la 200 kW. În acest fel, bateria poate fi încărcată de la 10 la 80% din capacitatea sa maximă în mai puţin de 40 de minute. În plus, în decurs de zece minute poate fi alimentată suficientă energie în baterie pentru a creşte autonomia maşinii cu peste 120 de kilometri. Este nevoie de mai puţin de 11 ore pentru a încărca bateria de înaltă tensiune de la 0 la 100% la 11 kW dintr-un panou (Wallbox).

“Am proiectat BMW iX din interior spre exterior”, spune Domagoj Dukec, vicepreşedintele BMW Design. “În acest proces, am avut o grijă deosebită pentru a crea un design interior modern, cald şi minimalist, cu o senzaţie deosebită de spaţiu.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii