Cautare
, Redactor Forbes România

Industrie |
|

BMW Group a înregistrat un profit record de peste 10 miliarde de euro în 2017, cel mai de succes an din istoria companiei

BMW Group a înregistrat și în 2017 niveluri record în ceea ce privește volumul vânzărilor de mașini, veniturile şi câştigurile.
shutterstock_582769993

Constructorul auto german a încheiat anul 2017  cu un profit brut (EBT) de peste 10,6 miliarde de euro, în creștere cu 10,2% față de anul precedent, conform unui comunicat BMW.

Veniturile BMW Group au crescut cu 4,8%, atingând aproape 98,7 miliarde de euro, cea mai mare valoare înregistrată vreodată, creşterea fiind limitată de efectele cursurilor de schimb.

“Putem privi retrospectiv spre cel mai de succes an din istoria companiei noastre şi am obţinut niveluri-record pentru venituri şi câştiguri pentru al optulea an consecutiv”, a declarat Harald Krüger, preşedinte al Consiliului de Administraţie al BMW AG, la München.

Volumul vânzărilor de automobile a fost în creștere cu 4,1% în 2017, față de anul 2016 și a ajuns la o cifră record de 2.463.526 de unităţi vândute. Din totalul acestora, livrările automobilelor electrificate au urcat cu 65,6%, ajungând la 103.080 de unităţi, vectorul principal fiind modelul BMW i3, ale cărui vânzări au crescut în fiecare an de la lansarea sa pe piaţă în 2013.

BMW Group a rămas unul din jucătorii fruntași ai clasamentului industriei auto în ceea ce priveşte profitabilitatea.

Nicolas Peter, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru finanţe a precizat: “Anul trecut, am alocat aproximativ un miliard de euro mai mult pentru cercetare şi dezvoltare decât în 2016 – şi, fără îndoială, a crescut profitul nostru operaţional. Acest lucru este ceea ce înţelegem prin profitabilitate sustenabilă”.

2017 a fost un an cu vânzări semnificative şi pentru segmentul moto, unde livrările de motociclete şi maxiscutere au crescut cu 13,2%, ajungând la 164.153 de unităţi vândute în total.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii