Cautare
, Contributor

Auto |
|

BMW, Audi și Daimler cumpără serviciul de navigație Here

Grupurile auto Audi, BMW și Daimler au cumpărat divizia de hărți digitale Here a producătorul finlandez de echipamente și telecomunicații Nokia, într-o tranzacție estimată la 2,55 miliarde de euro.
16. BMW

Tranzacția prin care cele trei grupuri auto concurente au achiziționat divizia Here a fost finalizată luni. Potrivit Reuters, Nokia a precizat că suma netă rezultată vânzării este de circa 2,55 miliarde de euro, în linie cu estimările inițiale. De asemenea, tranzacția era programată pentru primul trimestru al anului 2016, însă Nokia a primit mai repede decât se aștepta acordul autorităților de reglementare.

NOKIA HERE SE EXTINDE ȘI ÎN ROMÂNIA ȘI BULGARIA

Audi, BMW și Daimler vor deține părți egale în Here.

Tranzacția pune capăt procesului de transformare Nokia în furnizor de echipamente și telecomunicații, înainte de fuzionarea cu grupul francez Alcatel-Lucent, pe care Nokia anunțat anul acesta vă îl va prelua pentru suma de 15,6 miliarde de euro.

VEZI CE STUDIU A REALIZAT ALCATEL-LUCENT DESPRE UTILIZATORII DE SMARTPHONE

În 2014, Audi Group a livrat clienților circa 1,7 milioane de automobile ale mărcii Audi. Tot anul trecut, compania a raportat venituri de 53,8 miliarde de euro și un profit operațional de 5,15 miliarde de euro. În intervalul 2015 – 2019, compania a anunțată că va face investiții de aproximativ 24 de miliarde de euro, în mare parte în produse noi și tehnologii cu dezvoltare durabilă.

AFLĂ CINE E NOUL PREȘEDINTE AUDI

VEZI PE CE LOC S-A CLASAT BMW ÎN TOPUL FORVES AL CELOR MAI COOL 100 DE BRANDURI

BMW Group a vândut, în 2014, la nivel global, circa 2,118 milioane de automobile și 123.000 de motociclete. Profitul brut în același an a fost de aproximativ 8,71 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 80,40 miliarde de euro.

PRIMUL BMW I8 DIN ROMÂNIA

VEZI PE CE LOC S-A CLASAT BMW ÎN TOPUL FORBES AL CELOR MAI COOL 100 DE BRANDURI

Grupul Daimler, producătorul mărcii Mercedez-Benz, a vândut peste 2,5 milioane de vehicule, iar veniturile au totalizat 129,9 miliarde de euro.    

VEZI PE CE LOC S-A CLASAT MERCEDEZ-BENZ ÎN TOPUL FORBES AL CELOR MAI COOL 100 DE BRANDURI

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii