FacebookTwitterLinkedIn

Blue Origin organiează sâmbătă o licitație live pentru un loc la bordul rachetei care va fi lansată într-o excursie turistică în spațiu luna viitoare alături de Jeff Bezos, fondatorul companiei spațiale și al Amazon, potrivit Reuters.

Identitatea câștigătorului – probabil un pasionat de spațiu ultra-bogat – nu va fi dezvăluită imediat. Lansarea din 20 iulie a rachetei New Shepard (Blue Origin) din West Texas va fi un moment de referință în istorie, când tot mai multe companii americane se îndreaptă către o nouă eră a călătoriilor spațiale comerciale private.

Bezos, cel mai bogat om din lume și un pasionat al spațiului, a luptat împotriva miliardarilor precum Richard Branson și Elon Musk pentru a fi primul care călătorește dincolo de atmosfera Pământului.

„Punerea în spațiu a celui mai bogat om din lume și una dintre cele mai recunoscute figuri din afaceri este o reclamă masivă pentru industria aerospațială ca domeniu de explorare, industrializare și investiții”, declară analistul Morgan Stanley Adam Jonas.

Întrucât procesul de licitație care a durat o lună și care s-a încheiat joi a dus la o licitație live, cifra câștigătoare se ridică la peste 4 milioane de dolari, alimentată de participările a mai mult de 6.000 de persoane din cel puțin 143 de țări, a spus Blue Origin.

Licitația live, care va finaliza întreg procesul de licitații, va începe sâmbătă la ora 13:00. EDT (17:00 GMT) și durează câteva minute.