Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Blue Lagoon Clean a început producția unor kituri de lămpi UVC cu eficiență împotriva microorganismelor, inclusiv COVID-19

Echipa Blue Lagoon Clean va dona un echipament cu lampă UVC cadrelor medicale din linia întâi de la Institutul „Matei Balș” din București.
Blue Lagoon Clean - locatie

În momentul de față, capacitatea de producție este de 10 kituri UVC/săptămână. Kit-ul Lampă UVC are o putere de 110W, poate dezinfecta o suprafață de aproximativ 30 MP, poate fi controlat pe orice dispozitiv iOS sau Android, cu posibilitatea ca lampa să poată fi pornită/oprită de oriunde și poate fi precomandat online de pe website-ul companiei Blue Lagoon Clean.

„Caracteristicile lămpii produse de noi sunt 110W, sistemul este dotat și cu un UPS ca variantă alternativă de energie, dar mai ales poate fi controlată de pe orice dispozitiv iOS sau Android. Posibilitatea de a fi pornită/oprită de oriunde reprezintă un avantaj major, deoarece razele UVC sunt nocive pentru oameni sau animale, de aceea trebuie folosită doar atunci când în spațiul ce urmează a fi dezinfectat nu sunt oameni. Partea bună este că pericolul există doar atunci când lampa este în funcțiune, iar după utilizare aceasta nu lasă reziduuri nocive”, spune Vlad Elias.

Lămpile UVC germicidale sunt recomandate în spațiile comerciale care trebuie să fie dezinfectate, igienizate și sterilizate, dar și în spațiile pentru birouri, ca măsură de siguranță pentru angajați și clienți împotriva coronavirus, mai ales că în curând se va relua treptat activitatea comercială.

Ideea dezvoltării acestui proiect a venit în momentul în care fondatorii companiei Blue Lagoon Clean, Cristina Tarasevici și Vlad Elias, și-au propus să doteze punctele de lucru cu o astfel de tehnologie, cu eficiență demonstrată în distrugerea virusurilor și a bacteriilor, dar au întâmpinat nenumărate probleme.

„Initial am găsit doar tuburile, fără niciun fel de automatizare. Practic, le puteai cumpăra, dar nu le puteai folosi. Am căutat la furnizori lămpi UVC gata asamblate, dar acestea porneau de la 3500 ron și o putere de doar 40W. Compania fiind acum într-o situație financiar nu tocmai bună, am luat în calcul producerea unui KIT UVC funcțional și așa am ajuns să începem un parteneriat cu Englehardt Management Systems, compania alături de care am demarat acest proiect. Zic eu că am reușit să producem un produs UVC germicidal, eficient și accesibil”, spune Cristina Tarasevici.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii