Cautare
, Redactor

Reporter în căutare de oameni și povești.

Design |
|

Blue Haron Farm

Casa închiriată de Barack Obama pentru prima vacanță în calitate de președinte al SUA s-a vândut pentru suma de 15 milioane de dolari. Familia Obama a ales, în 2009, o proprietate  din insula Martha’s Vineyard pe care au revizitat-o și în 2010, și în 2011.
1. aerial-view-of-house-1510185659

Pe lângă faptul că Martha’s Vineyard nu este departe de Washington, proprietatea Blue Haron Farm are câteva avantaje: intimitate, o casă cu două dormitoare pentru serviciile secrete și un teren de baschet, unde președintele și-a perfecționat abilitățile sportive.

Construită în 1961, casa a fost renovată complet în 2006 de arhitectul Rick Sundberg și peisagistul Steve Stimson. Rezultatul a fost unul spectaculos, transformând vila într-o construcție sofisticată și luminoasă, asemănătoare cu cea închiriată de Obama, pentru perioada de iarnă, în Hawaii.

Reședința din Martha’s Vineyard se întinde pe aproximativ 4 hectare și găzduiește un heleșteu, dotat cu bărci și doc, dar și locuri de plajă. De asemenea, Blue Haron Farm mai dispune de sală de gimnastică privată și de piscină încălzită.

Casa principală este situată la 120 de metri față de nivelul mării. În cei 6.967 de metri pătrați, se găsesc șase dormitoare, șapte băi și un apartament privat cu dormitor propriu. Parterul adăpostește bucătăria, care are vedere spre ocean, camera de zi, sufrageria și băi din marmură. Designul este completat de trei șeminee și de ferestre de la podea până la tavan. Martha’s Vineyard a sărbătorit sosirea președintelui. Magazinele au revenit la viață, iar cel de înghețată a împărțit localnicilor prăjituri pe care era scris numele Obama. La început, soții Obama se plimbau adeseori în oraș, stăteau de vorbă cu oamenii și luau masa la restaurantele locale. Dar, după ce-a de-a șasea vacanță, cuplul prezidențial a devenit discret și nu a mai fost văzut pe stradă, în mijlocul oamenilor și al turiștilor.

Casa de lângă Chilmark Pond a fost vândută pentru 15 milioane de dolari. Cumpărătorul este Menemshovitz Realty Trust. Spre sfârșitul mandatului lui Obama, Blue Haron Farm a fost scoasă pe piață la prețul de 22,5 milioane de dolari. Dar nimeni nu s-a arătat interesat, așa încât a scăzut treptat, ajungând la cel actual.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii