Cautare
, Staff

Industrie |
|

Blue Air își schimbă CEO-ul: Gheorghe Răcaru este înlocuit de Marius Puiu, unul dintre cei patru acționari ai companiei

Cea mai mare companie aeriană privată locală, Blue Air, anunță retragerea din funcție a directorului general Gheorghe Răcaru, care va fi înlocuit de Marius Puiu.
Aeronava Blue Air-noul livery

Acesta este și acționar al companiei, cu 33%, alături de Teodor Cristian Rada, care deține tot 33%, în timp ce Tudor Constantinescu și Luciana Păunescu dețin 17% fiecare.

Gheorghe Răcaru a decis, ca după 48 de ani dedicați aviației, să se retragă din funcția executivă. A fost director general al Blue Air din prima zi a companiei (13 decembrie 2004), și și-a menținut funcția până astăzi, cu o scurtă pauză în perioada 2009-2013.

“Să fiu în fruntea Blue Air a fost pasiunea și o parte a identității mele timp de foarte mulți ani. A fost un privilegiu să conduc această echipă talentată și sunt mândru că am avut oportunitatea să lucrez cu oamenii talentați pe care Blue Air îi are. Decizia de astăzi vine după câteva luni de reflecție. Atât eu, cât și Marius, împărtășim aceeași viziune în ceea ce privește viitorul companiei și am încredere că Blue Air va continua să prospere și de aici înainte”, a mai precizat Gheorghe Răcaru.

“Este o onoare preluarea acestei funcții și accept cu recunoștință noua responsabilitate”, a spus Marius Puiu.

Marius Puiu, desemnat noul director general al Blue Air, lucrează în aviație din 1986, când a fost angajat la Tarom ca inginer de zbor. Începând cu  anul 1993 s-a dedicat mediului privat, s-a specializat în managementul afacerilor și a condus mai multe companii. În urmă cu zece ani, Marius Puiu s-a alăturat echipei Blue Air ca pilot de Boeing 737, iar din 2013 a devenit unul dintre cei patru acționari ai companiei. În ultimii cinci ani, Marius Puiu a fost pilot comandant, a devenit instructor de zbor, iar din primăvara acestui an a fost numit Chief Operations Officer, în subordinea căruia s-au aflat diviziile Flight Operations, Ground Operations și Control Center Operations.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii