Cautare
, Forbes Staff

Bani și Investiţii |
|

Blue Air a înregistrat venituri de 390 mil. euro în anul financiar încheiat la 30 septembrie 2019

Compania aeriană privată Blue Air a înregistrat, în anul fiscal încheiat la 30 septembrie 2019, venituri totale de 390 de milioane de euro și un profit net de 3,4 milioane de euro (înainte de costurile de restructurare a flotei și operațiunilor), față de o pierdere de 24,4 mil. euro în aceeași perioadă a anului trecut.
BlueAir_B737-800

Profitul operațional pentru anul financiar 2019 a ajuns la 8,9 mil. euro (față de o pierdere operațională de 19 mil. euro în aceeași perioadă a anului trecut), cu un nivel al câștigurilor înainte de leasing și amortizare (EBITDAR) de 51 mil. euro, în timp ce procentul veniturilor auxiliare din veniturile totale a crescut la 9%, față de 8% în aceeași perioadă a anului trecut.

În acest an fiscal, compania a implementat modelul de activitate ‘Low-Cost, Low Complexity’și s-a concentrat pe creșterea veniturilor din produse auxiliare, operațiuni simplificate și costuri reduse.

 Ne bucurăm să anunțăm o performanță financiară îmbunătățită în 2019; atingerea pragului de profitabilitate, după trei ani de pierderi financiare datorate unei creșteri operaționale accelerate, reprezintă o realizare importantă pentru Blue Air. Avem planuri ambițioase pentru a răspunde și mai bine așteptărilor pasagerilor noștri; strategia noastră de transformare are deja rezultate și a creat premizele sustenabilitații financiare pentru compania noastră, pe termen lung”, a spus Oana Petrescu, Director general al Blue Air.

În cei aproape 15 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 28 de milioane de pasageri, dintre care peste 5 milioane anul trecut.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii