Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Bloomberg: 2021 – un an incert pentru turismul european

O analiză realizată de cei de la Bloomberg relevă faptul că 2021 va fi un an destul de dificil din punct de vedere al rezervărilor și, implicit al profitului pentru companiile care activează în industria turismului.
Woman,With,Luggage,Stands,At,Almost,Empty,Check-in,Counters,At

Și asta pentru că, deși campaniile de vaccinare sunt în plină desfășurare, va mai trece o perioadă până când vor fi vaccinate suficiente persoane pentru a se relua croazierele. Mai mult, studiul Bloomberg arata că multe companii din această industrie nu au încă informații clare cu privire la cum se va derula sezonul estival din acest an.

Iar această incertitudine au resimțit-o deja mulți dintre cei care activează în acest sector economic, încă de la începutul anului. Paolo Manca, care conduce lanţul Felix Hotels din Sardinia, spune că în mod normal în această perioadă rezervările pentru vară ar fi fost la 30% din capacitate. Însă în prezent registrul său este aproape gol.

Cu toate acestea, proprietarii de hoteluri consideră că este necesar să fie pregătiți în orice moment pentru redeschidere, așa că sunt nevoiți să achite costurile cu mentenanța și cu personalul, dar fără să aibă garanția recuperării acestor investiții.

Comisia Europeană a publicat joi o nouă statistică referitoare la înnoptările înregistrate în primele luni ale lui 2021. Potrivit acesteia, înnoptările non-rezidenţilor în Italia, Spania şi Grecia au scăzut cu cel puţin 70%, față de aceeași perioadă din anii anteriori.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii