Cautare
, Contributor

ForbesCars |
|

Bloodhound, mașina cu nume de câine și puterea a 135.000 de cai

Castrol, unul dintre cele mai mari branduri de lubrifianți din lume, a adus în România BLoodhound SCC. Mașina supersonică este rezultatul unui proiect ingineresc global ce și-a propus să depășească recordul mondial de viteză de 1228 km/h.
Bloodhound & Castrol Edge Titanium Dessert_photo5_A4

Potrivit reprezentanților companiei Castrol, Bloodhound SCC atinge o viteză terestră de 1609 de kilometri pe oră. ”Bloodhound SSC este o mașină uimitoare. Este un proiect care va depăși cele mai frumoase vise ale ingineriei și ale științei. Obiectivul ei? Să depașeascムrecordul mondial de viteză de 1228 km/h. Bloodhound SSC va utiliza o diversitate de produse Castrol de ultimă generație, printre care uleiul de motor Castrol EDGE, un lichid de frână bazat pe formula motorsport – Castrol React SRF și fluidele hidraulice Castrol, utilizate anterior de NASA”, spune Alexandru Eftimiu, distribution manager Southern Cluster Castrol.

Mașina supersonică va fi testată în Africa de Sud, în deșertul Hakskeen Pan. Acesta a întrunit cerințele echipei care au vizat o lungime de minimum 19 kilometri, 3,2 kilometri lățime și o suprafața perfect plată.

Tony Parraman”Bloodhound SSC este o mașină la care se lucrează de mai bine de 9 ani și vorbim atât în termeni de design, cât și de construcție propriu zisă. După ce mașina supersonică va doborî recordul mondial la viteză, ea va deveni centrul unui mare proiect educațional. ”, declarムTony Parraman (foto), inginier proiectant Bloodhound SSC.

La viteza maximă, mașina va parcurge o milă (1,6 km) în 3,6 secunde, mai exact 4,5 terenuri de fotbal pe secundă. Aceasta dispune de trei centrale de forță, un turbojet Rolls-Royce EJ200 de la un Eurofighter Typhoon, un set de rachete hibrid NAMMO și un motor de mașină de curse de 750 de cai-putere, care acționează pompa oxidantului rachetei. Împreună generează echivalentul a 135.000 de cai-putere, egal cu forța a 180 de mașini de Formula 1.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii