FacebookTwitterLinkedIn

Când am participat la lansarea în avanpremieră a mecanismului cu adevărat revoluționar UN-118, oficialii de top ai companiei au expus cu zgârcenie de cuvinte caracteristicile extraordinare ale calibrului, preferând să le permită jurnaliștilor să descopere și să aprecieze singuri calitățile invenției.

|n aceste condiții, atunci când Ulysse Nardin spune că lansează cel mai bun calendar perpetuu – înseamnă că așa este.

Black Toro, lansat anul acesta, este dotat cu calibrul UN-32 Manufacture, creat în 1996 de unul dintre marii maeștri ai inovației orologere – Ludwig Oechslin. Piesa lansată atunci, Perpetual Ludwig, a marcat un progres imens în domeniul mecanismelor de calendar perpetuu: pentru prima dată, afișajele calendarului puteau fi ajustate înainte și înapoi doar cu ajutorul coroanei, fără a mai fi nevoie de o excursie la service-ul manufacturii pentru remedierea eventualelor erori de ajustare.

Mecanismul, o legendă printre cunoscători, a mai fost ulterior inclus în cele mai importante piese lansate de Ulysse Nardin – GMT+/- Perpetual cu funcția dual-time, El Toro, iar acum – Black Toro. Piesă pe care am văzut-o la salonul de la Basel și care susține declarația curajoasă a oficialilor brandului – cel mai bun calendar perpetuu dezvoltat până în acest moment. Pe lângă maniera extrem de simplă de ajustare a funcțiilor (foarte complexe), ceasul se laudă și cu mecanismul de excepție (UN-32, 34 de rubine), o rezervă de funcționare de 48 de ore și un cadran foarte bine proiectat, pe care se văd perfect funcțiile: calendar perpetuu, a doua zonă orară, ora “de acasă” în dreptul orei 3 și data.

Carcasa de 43mm e o combinație minunată între aurul roz și luneta din ceramică.

Ceasurile Ulysse Nardin sunt disponibile în magazinele Galt orologerie elvețiană.