Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Bani și Investiţii |
|

Black Sea Fund I achiziționează 70% din producătorul de jocuri pentru copii D-Toys

Black Sea Fund I este un fond de capital privat lansat recent, care are ca scop implementarea de investiții în acțiuni de cel puțin 4 milioane euro către întreprinderile mici și mijlocii românești.
deal

Black Sea Fund I, fondat și gestionat de Matei Păun, Arin Ion, Cornel Fumea și Adrian Vasile, are la dispoziție un capital de cel puțin 43 de milioane de euro la închiderea inițială, cu principal investitor Fondul European de Investiții, cu resurse din Programul Operațional Regional co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul de investiții Black a achiziționat 70% din D-Toys, cel mai mare producător independent de jocuri pentru copii din România. Valoarea tranzacției este confidențială.

Noul management vizează extinderea în țări precum Germania, Austria, Elveția și creșterea producției.

D-Toys este o companie fondată de către Tibor Fustos în 2001, iar anul trecut a avut venituri de patru milioane de euro, fiind cel mai mare producător independent de puzzle-uri și jocuri. Compania deține o fabrică cu  90 de angajați în Sfântu Gheorghe.

“Această tranzacție cu Black Sea Fund ne va permite să creștem accelerat compania și gama de produse, să îmbunătățim procesul de inovație și să creștem masiv notorietatea produselor noastre în România, dar și în țări precum Germania, Austria, Elveția”, a declarat Tibor Fustos, fondatorul D-Toys.

Black Sea Fund I a fost asistat în această tranzacție de către bpv Grigorescu Ștefănică, în timp ce D-Toys de către Saxum Corporate Finance și Schoenherr & Asociații.

„Tibor a avut un parcurs extraordinar ca fondator în construirea D-Toys, contribuind împreună cu echipa sa la succesul de peste 20 ani al companiei. În acest timp, D-Toys a crescut și a devenit cel mai mare producător local de puzzle-uri și jocuri, compania și-a triplat veniturile, și-a extins prezența la nivel național și regional și a mărit semnificativ portofoliul de produse”, spune Arin Ion, partener Black Sea Fund I Cooperative UA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii