Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Black Mass, aproape de Top 15 filme despre crima organizată

Regizorul Scott Cooper nu este cu siguranță Martin Scorsese, iar ”Black Mass” nu este cu siguranță ”Goodfellas”, ceea ce nu este un lucru rău, ba dimpotrivă. În filmele despre mafie și ”băieții răi” care o compun, semnate de poate cel mai cunoscut regizor american al genului, Martin Scorsese – câți dintre noi, dacă trebuie să răspundem repede, nu am spune că Scorsese a regizat celebra serie ”Nașul” și nu Francis Ford Copolla, cum s-a întâmplat în realitate – , publicul spectator empatizează cu personajele principale. De cele mai multe ori, acțiunile lor extrem de violente sunt ”scuzate”, cumva, prin mediul în care au crescut. Mafioții lui Scorsese au, cu alte cuvinte, o față umană și chiar un cod al onoarei; nu omoară, chiar așa, pe oricine le iese în drum, ci numai pe cine le stă în cale.

Victor Socaciu, Blinky Bill și business-ul din dublaj

Despre fascinația oamenilor pentru gangsteri vorbește și Johnny Depp, care îl interpretează pe Jimmy ”Whitey” Bulger. „Mulţi au crescut idolatrizându-l, mulţi şi-au dorit să fie ca el, pentru că el face lucruri în felul său şi, de cele mai multe ori, câştigă. Dar el este şi un om foarte carismatic. Are această calitate de a-i atrage pe oameni. Aceştia vor să-l înţeleagă. Vor să-l cunoască. James Bulger mi s-a părut un personaj fascinant şi am fost foarte interesat de el”.

Și totuși, ”Black Mass”, ce va avea premiera în România pe 2 octombrie, seamănă și nu seamănă cu alte filme cu și despre mafioți, pentru că, pe lângă elementele ”clasice” ale genului – bătaie soră cu moartea, crime atroce, ilegalități și infracțiuni de toate tipurile – aduce speranța că există, în lumea băieților răi, și băieți buni. Filmul are toate ingredientele, inspirate din fapte reale, pentru a deveni un succes de box-office: mafiotul al cărui frate este politician și al cărui prieten din copilărie este agent FBI, ziariști care dezvăluie caracatița și un procuror incoruptibil.

De altfel, pelicula, distribuită în România de Freeman Entertainment, a avut, în doar zece zile de la lansarea de pe 18 septembrie, încasări de 43,8 milioane de dolari în SUA.

Astfel, ”Black Mass” este foarte aproape de a intra în Top 15 filme despre crima organizată, realizat de forbes.ro pe baza încasărilor ”all-time” ale peliculelor ce aparțin acestui gen.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii