
„Ne așteptăm ca valoarea comenzilor livrate anul acesta să atingă sumă de 76 milioane de lei, față de 48,5 milioane de lei cât am raportat anul trecut. Practic, aceste venituri realizate în trei zile sunt echivalente celor raportate, de obicei, într-o lună”, a punctat Robert Berza.
Statisticile Fashion Days cu privire la valoarea medie a coșului de cumpărături în această perioadă demonstrează că, față de 2019, aceasta va fi într-o ușoară creștere, ajungând la 425 de lei, în timp ce valoarea medie a produsului va fi de 201 lei, față de 187 de lei, cât a fost în 2019.
Anul acesta, pentru Fashion Days lunile semnificative de creștere a veniturilor nete au fost: aprilie, cu 89 de procente și luna iulie, cu 112%.
Întrebat de către jurnaliștii Forbes România dacă noul context a modificat profilul consumatorului român, General Manager Fashion Days a punctat: „noul context survenit în urma episodului pandemic nu a făcut altceva decât să încurajeze consumatorii să fie mai deschiși în efectuarea cumpărăturilor online. Iar acest trend s-a menținut și după ridicarea restricțiilor din starea de urgență. Mulți români au înțeles că nu au nimic de pierdut dacă aleg acest canal pentru a-și face cumpărăturile. Ba dimpotrivă, se câștigă mai mult timp, iar în situația actuală, siguranță și protecție”.
Pe termen mediu și lung, reprezentanții Fashion Days au anunțat că se vor focusa pe proiectul local, care se află deja în creștere, intitulat „Romanian Corner”, care este reprezentat în acest moment de către 36 de branduri românești, ale căror vânzări ating suma de 500.000 de lei pe lună.
În plus, în prezent, un număr de peste 20 de branduri se află în negocieri pentru a fi listate în acest proiect în perioada imediat următoare (decembrie 2020 – martie 2021).