Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Bittnet Systems intenționează să preia pachete de acțiuni la două companii din București, pentru 520.000 de euro

Bittnet Systems (simbol bursier pe Bursa de Valori București: BNET) intenționază să aprobe preluarea unor pachete de acțiuni din două companii, se scrie în Convocatorul Adunării Generale Ordinare și celei Extraordinare a Acționarilor, care vor avea loc la 25 aprilie. Valorea totală a investițiilor este de 520.000 de euro, în următorii trei ani.
Mihai si Cristian Logofatu_Bittnet

Pe ordinea de zi a AGEA Bittnet Systems din 25 aprilie se află aprobarea unei investiții, din surse proprii sau din finanțare bancară sau cu finanțare din emisiune de obligațiuni, în valoare maximă de 120.000 de euro pentru achiziția a 55% din capitalul social al societății comerciale Elian Solutions, din Bucureşti. Elian Solutions avut, în 2016, o cifră de afaceri de 850.000 de lei și un profit net de 18.120 de lei.

Altă propune pentru această AGEA este aprobarea unei achiziției, din surse proprii sau din finanțare bancară sau cu finanțare din emisiune de obligațiuni, a 25% din capitalul social al Equatorial Gaming, din Bucureşti. Această propunere include și aprobarea finanțării (creditării) suplimentare a societății Equatorial Gaming cu până la 400.000 de euro, pe o durată de trei ani, din surse proprii, sau din finanțare bancară sau cu finanțare din emisiune de obligațiuni. Equatorial Gaming a avut o cifră de afaceri de 250.000 de lei, în 2016.

În plus, Bittnet Systems intenționează să-și majoreze capitalul social și să se extindă în străinătate. Pentru extinderea în afara granițelor nu au fost propuse anumite țări, ci doar ca fiecare companie nou înființată să aibă o capitalizare de minimum un milion de euro, pentru a beneficia de programele de parteneriat ale producătorilor de tehnologie și de oportunitățile de expansiune teritorială.

De asemenea, până la începutul lunii iulie, compania dorește să-și majoreze capitalul social cu suma de 1,82 milioane de lei printr-o emisiune cu 18,26 de milioane de noi acţiuni cu valoare nominală de 0,1 lei/acţiune, în beneficiul actualilor acţionari. Repartizarea acţiunilor nou emise se va face trei acţiuni gratuite pentru fiecare cinci acţiuni deţinute. Majorarea capitalului social se va realiza prin capitalizarea profiturilor nete nerepartizate ale anului 2016, în suma de 896.861 de lei, capitalizarea primelor de emisiune, în valoare de 680.247 de lei, capitalizarea sumei de 249.546,67 lei din profitul de repartizat al anului 2017.

În plus, acționarii Bittnet plănuiesc să aprobe emiterea de obligațiuni corporative convertibile și neconvertibile, până la finalul anului 2020, cel puțin câte o emisiune de fiecare tip, în lei, în valoare totală maximă de 50 de milioane de lei, fiecare obligațiune urmând a fi emisă cu o valoare nominală de 100 lei per obligațiune, cu o scadență de minim 3 și maxim 5 ani, cu o rată a dobânzii anuale de maximum 9% pe an.

Bittnet Systems intenționează să finalizeze fuziunea de 600.000 de euro cu Gecad Net, până în iulie

Integratorul IT și furnizorul de servicii de training IT Bittnet Systems a preluat și Gecad Net, pentru 600.000 de euro, tranzacția fiind finalizată în prima parte a anului trecut.

 

Foto: Mihai și Cristian Logofătu, confondatorii Bittnet Systems, care au rămas și acționarii principali ai companiei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii