Cautare
, Staff

SmallBusiness |
|

Bittnet Systems ia un credit de un milion de euro de la ProCredit Bank

Bittnet Systems a contractat o linie de credit de la ProCredit Bank de 4,5 milioane de lei (aproape un milion de euro).
bani_money_taxe_impozit (3)

„Acordul de finanțare cu ProCredit Bank este de tipul revolving overdraft, cu dobânda fixă, DAE sub 3% pe an și cu scadența la doi ani”, se detaliază într-un anunț al companiei de pe Bursa de Valori București.

Garanțiile constituite pentru această finanțare sunt de 10%, depozit cash colateral și fidejusiune a acționarilor fondatori Mihai Logofatu și Cristian Logofatu. La acestea se adaugă o garanție în baza programului „Initiativa pentru IMM”, finantat de Uniunea Europeana prin FEDR și „Horizont 2020” și de către Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții.

Linia de credit va fi folosită pentru finanțarea activității curente și a planurilor de dezvoltare ale companiei. Ca urmare a operațiunilor prezentate mai sus, compania a «blocat» costul împrumuturilor pe termen lung, la o rata a dobânzii de sub 6% p.a. (considerând dobânda anuală a obligațiunilor BNET19 de 9% și creditul contractat la ProCredit purtător al unui cost anual sub 3%)”, se scrie în anunțul semnat de Cristian Logofătu, directorul financiar și cofondator al Bittnet Systems.

Compania a mai avut un împrumut de la ProCredit Bank, a cărui soldul inițial (în 2014) a fost de 350.000 lei, care recent a ajuns la scadență. În plus, a mai rambursat o linie de credit de la Banca Transilvania, în valoare de un milion lei, a închis un plafon de finantare de la Patria Bank, de două milioane lei, și a returnat împrumuturi de la acționarii fondatori în valoare de aproape 83.720 de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii