Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Afaceri |
|

Bittnet, grup de companii controlat de frații Logofătu, convoacă AGA pentru majorarea capitalului social cu aproape 17 mil. lei

Bittnet, grup de companii de IT listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, convoacă Adunarea Generală a Acționarilor pentru majorarea capitalului social cu aproape 17 mil. lei prin emiterea a circa 170 mil. de acțiuni, cu valoare nominală de 0,1 lei/acţiune.
Mihai & Cristian Logofatu1 redim

Bittnet intenționează să distribuie și acțiuni gratuite acționarilor. Decizia este supusă aprobării acționarilor la viitoarea Adunare Generală, programată să aibă loc în data de 27 aprilie 2021. Dacă este aprobată, acționarii Bittnet vor primi 6 acțiuni gratuite pentru fiecare 10 acțiuni deținute.

Totodată, compania supune votului acționarilor, ratificarea acordului de investiții pentru achiziționarea a 35% din acțiunile integratorului IT&C din Cehia, Servodata a.s. Valoarea tranzacției este de 1,4 milioane de euro.

Suntem bucuroși să continuăm tradiția noastră de recompensare a acționarilor Bittnet cu acțiuni gratuite. De la listarea în 2015, capitalizarea anuală a profiturilor noastre ne-a susținut dezvoltarea. Fiind o companie în creștere, vrem să ne reinvestim capitalul atât pe piețele locale, cât și pe cele internaționale. Pentru 2021, în contextul preluării unei participații în compania cehă Servodata, așteptăm cu nerăbdare să ne punem amprenta pe piața Europei Centrale și de Est. Ne așteptăm ca această primă tranzacție transfrontalieră să fie baza de la care pornim să le demonstrăm acționarilor noștri că ne ținem de promisiune – aceea de a atinge o cifră de afaceri de 100 milioane euro în următorii 4 ani,” a declarat Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group.

Alte puncte de pe ordinea de zi includ un nou plan de incentivare cu acțiuni, un program de răscumpărare de acțiuni și o operațiune de majorare a capitalului care este așteptată să aducă o rentabilitate de 15% pentru investitori. Acționarii sunt, de asemenea, convocați să aprobe bugetul pentru 2021. Bittnet își propune o cifră de afaceri consolidată de 157 milioane lei și un profit brut de 12,8 milioane lei.

Grupul Bittnet a raportat venituri consolidate de 108,6 milioane lei în 2020 și un profit operațional de 4,3 milioane lei, o creștere de 400% față de aceeași perioadă a anului trecut. În 2020, Bittnet Group a realizat noi investiții în valoare de peste 10 milioane de lei în Equatorial Gaming, Compania eLearning și Softbinator.

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate.

Începând cu 22 martie 2021, acțiunile BNET sunt incluse în doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap și FTSE Total-Cap.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii