FacebookTwitterLinkedIn

În vederea consolidării poziției în domeniile de dezvoltare software, training și securitate cibernetică, compania a realizat în această perioadă opt tranzacții de tip M&A, dintre care două transfrontaliere

„ (…) Intenționăm să extindem în mod continuu amprenta de produse și servicii furnizate atât prin dezvoltarea portofoliului fiecărei companii sau linii de business, cât și prin investiții sau achiziții. Nu suntem un fond de investiții, ci căutăm constant să dobândim poziții în companii în care să sprijinim activitatea operațională, indiferent de cât de mare este deținerea pe care o putem obține. Chiar dacă rezultatele produse de fiecare dintre companiile în care investim nu au an de an valori și evoluții regulate, credem cu tărie că portofoliul diversificat pe care îl deținem va continua să prospere,” a declarat Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group.

Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio și Elian, a raportat o cifră de afaceri de 42,4 milioane de lei și un profit operațional de 1,48 milioane de lei. Marja brută a companiilor de integrare IT&C a crescut cu 3,2%, până la 7,4 milioane lei. Divizia de Educație, care include Bittnet Training și Equatorial, a înregistrat o cifră de afaceri de 5,76 milioane de lei și o marjă brută de 3,17 milioane de lei. În prima parte a anului, compania a livrat 102 sesiuni de curs și 56 de sesiuni individuale la care au participat 490 de cursanți.

Ponderea mai mare a serviciilor în cifra de afaceri consolidată a generat ca activitatea operațională să rămână rentabilă, înregistrând un profit operațional de 652 mii de lei.

În primele șase luni ale anului, Bittnet Group a avut o activitate intensă de M&A, anunțând achiziționarea de participații în opt companii din domenii diverse, precum dezvoltare software, training și securitate cibernetică. În urma finalizării acestor tranzacții, Bittnet Group va deține participații în companiile românești The e-Learning Company, Computer Learning Center, Nenos Software, Nonlinear, ISEC Associates, ITPrepared, precum și în două companii din Cehia, Servodata și DataScript.