Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Afaceri |
|

Bittnet Group, noi tranzacții de M&A în valoare totală de 200 milioane de lei

Grupul a anunțat o nouă rundă de tranzacții M&A care vor consolida poziția Grupului pe piețele de training IT, securitate cibernetică și dezvoltare software.
Mihai Logofatu1

Compania convoacă acționarii pentru a aproba cinci investiții potențiale în valoare totală de 16,9 milioane de lei, precum și pentru a vota mandatarea Consiliului de Administrație în realizarea de tranzacții M&A pe piața locală și regională cu o valoare cumulată totală de 200 milioane de lei.

„Cu noile investiții ne apropiem și mai mult de ținta de a avea o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro, un obiectiv pe care l-am promis acționarilor noștri că îl vom atinge până în 2025”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

Compania propune acționarilor achiziționarea unei participații de 61% în dezvoltatorul de software Nenos Software SRL și 60% în Nonlinear SRL, 70% în compania de securitate cibernetică ISEC Associates SRL, precum și achiziționarea a 100% din compania de training IT&C, Computer Learning Center SRL. În urma tranzacțiilor propuse, Divizia de Tehnologie va crește atât ca amprentă geografică, dar și ca tipologie de soluții oferite de Bittnet Group.

De asemenea, grupul va prelua două firme din cadrul Provision Group, o companie cu servicii de securitate cibernetică – ISEC Associates și una de training IT – Computer Learning Center. Prin achiziționarea ISEC, Bittnet intenționează să își dezvolte poziția pe piața securității cibernetice și nu exclude posibilitatea altor achiziții în acest sector pe viitor.

Acționarii vor aproba, de asemenea, tranzacția anunțată în iunie 2021, achiziția a 20% din acțiunile companiei Datascript SRO din Cehia, acordarea de împrumuturi de până la 500.000 euro către Datascript, precum și ratificarea investiției Bittnet Group în plasamentul privat al Arctic Stream SA, companie care a fost listată recent pe piața AeRO. Mai mult, acționarilor le va fi supusă spre aprobare mandatarea Consiliului de Administrație al Grupului Bittnet privind încheierea de noi tranzacții de M&A pentru o sumă totală cumulată de 200 de milioane de lei până la sfârșitul anului 2025.

Compania Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte brandurile Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, Softbinator și Servodata.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii