Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Burse |
|

Bittnet Group începe răscumpărarea anticipată a emisiunii de obligațiuni BNET22, în valoare totală de 4,5 mil.lei

BNET22 a fost a doua emisiune de obligațiuni corporative a Grupului Bittnet, care a intrat la tranzacționare pe piața SMT AeRO a Bursei de Valori București în noiembrie 2017. Obligațiunile au o scadență de 5 ani, termenul fiind septembrie 2022.
Mihai & Cristian Logofatu1 redim

Bittnet, un grup de companii de IT, listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, anunță răscumpărarea anticipată a emisiunii de obligațiuni corporative BNET22. Valoarea totală a emisiunii BNET22 este de 4,5 milioane lei.

După răscumpărarea anticipată a acțiunilor BNET19 în 2019, am decis ca în mai 2021 să rambursăm emisiunea BNET22. Între 2015 și 2018, obligațiunile corporative au fost opțiunea ideală pentru a finanța dezvoltarea accelerată a Grupului Bittnet. Ținând cont de situația financiară solidă, și de solicitările primite de la acționari, de a apropia profitul net de cel operațional, în cursul anului trecut am propus în cadrul AGA să emitem acțiuni preferențiale și, cu banii strânși, să răscumpărăm toate emisiunile de obligațiuni corporative ale Bittnet. Această abordare va crește considerabil profitabilitatea afacerii prin reducerea costurilor de finanțare. La rândul său, acest lucru ar putea avea un efect pozitiv asupra evaluării Grupului Bittnet, aducând deci beneficii tuturor acționarilor”, a declarat Cristian Logofătu, cofondator al Bittnet Group.

Conform raportului anual al Bittnet din anul 2018, compania avea capitaluri împrumutate, prin obligațiuni sau credite în sumă de 32 de milioane lei și capital propriu de 14 milioane de lei.

La începutul lunii aprilie 2021, Bittnet avea capitaluri proprii de 38 milioane lei și capitaluri împrumutate cu o valoare aproximativă de 37 milioane lei. După răscumpărarea emisiunii BNET22, capitalurile împrumutate ale Bittnet Group vor scădea până la 32,5 milioane de lei.

În conformitate cu informațiile incluse în memorandumul de listare, Bittnet va răscumpăra emisiunea BNET22 la 100% din valoarea nominală, care este de 100 de lei.

Bittnet a folosit cele 4,5 milioane de lei atrase în 2017 prin emiterea de obligațiuni BNET22 pentru a achiziționa GECAD NET, care în aprilie 2018 a devenit Dendrio. Între 2017 și 2020, veniturile Dendrio au crescut de la 20 la 90 de milioane de lei.

După răscumpărarea emisiunii de obligațiuni BNET22, Bittnet va avea în continuare alte trei emisiuni de obligațiuni – BNET23, BNET23A și BNET23C, toate listate pe piața de obligațiuni SMT-AeRO.

Valoarea totală a celor trei obligațiuni corporative rămase emise de Bittnet este de 24,4 de milioane de lei. Aceste emisiuni sunt printre cele mai tranzacționate obligațiuni de pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

În Adunarea Generală a Acționarilor din noiembrie 2020, investitorii au votat în favoarea emiterii de acțiuni preferențiale de către Bittnet Group. Conducerea intenționează ca acțiunile preferențiale să înlocuiască emisiunile de obligațiuni corporative existente.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii