FacebookTwitterLinkedIn

Totodată, compania anunță continuarea planurilor de extindere a prezenței  regionale în orașele Iași și Timișoara. Dezvoltarea regională vine la trei ani de la primul birou regional deschis la Cluj. Au urmat, în 2016, cele deschise la Sibiu și Brașov. Astfel, Bittnet este singurul partener Cisco Gold Certified prezent în afara Bucureștiului și singurul partener specializat multicloud (Amazon, Microsoft si Google), prezent atât în Transilvania, cât și în Moldova.

Cristian Logofătu, CFO Bittnet: „Ne-am asumat de mai multe ori rolul de pionieri în industria IT din România și am căutat să dezvoltăm o echipă competentă alături de care să creștem constant în această perioadă. Am crescut de peste 100 de ori în cei 10 ani, de la venituri de 30.000 euro în 2007, la peste 3 milioane de euro în 2016. În al doilea semestru al anului 2017, dar și în 2018 vom continua să ne dezvoltăm atât prin consolidarea activității din birourile existente, cât și prin deschiderea de noi birouri regionale în alte orașe cu potențial“.

Bittnet a devenit în aprilie 2015 prima companie de IT din România listată la Bursa de Valori București. În această perioadă, evaluarea Bittnet a crescut de peste 5 ori: de la 1,5 milioane euro în momentul listării, la peste 7 milioane euro pe 30 iunie 2017. Mai mult, în primul semestru din 2017, numărul acționarilor s-a dublat atingând 327, față de doar 163 la 30 iunie 2016.

Creșterea totală a veniturilor în primul semestru este de 70% față de aceeași perioadă din anul anterior, aceasta provenind dintr-o dublare a veniturilor din businessul de „Integrare & Cloud” și o creștere cu 39% a businessului de training IT.

CITEȘTE: O CARTE DESPRE SUCCES, POPULARITATE, HITURI ȘI AUDIENȚĂ

Comparativ cu prima jumătate a anului 2016, când Bittnet a instruit un număr total de 872 de cursanţi, acest număr a crescut în 2017 cu peste 50%, până la 1.241 – cea mai mare valoare din istoria companiei. Odată cu creșterea de 70% a veniturilor semestriale față de primul semestru al 2016, compania a obținut și o profitabilitate semnificativ mai mare: profitul net a crescut de la 250 lei la 13.500 lei în 2017. În plus, profitul operațional a crescut de la 240.000 lei la 30 iunie 2016 până la 400.000 lei la 30 iunie 2017.

„Încă din 2015 am identificat o tendință în piață: interesul companiilor pentru cloud public. Bittnet este singurul partener multicloud din România și parcursul foarte bun din prima jumătate a anului 2017 confirmă această decizie strategică. În primul semestru am avut 14 proiecte de consultanță și migrare în cloud a infrastructurii informatice a clienților, în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut am avut un singur astfel de proiect. În acest context, extinderea regională vine cu mesajul de a fi un integrator cu o competență ridicată și valoare adăugată mare adusă clienților, în același timp cu proximitatea față de aceștia“, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

Pentru anul 2017, pe lista priorităților Bittnet este și recrutarea continuă de ingineri IT și traineri.

Unul dintre pilonii dezvoltării echipelor îl reprezintă cursurile de Microsoft și Amazon Web Services, dar și tehnologii Cisco, cum ar fi Routing & Switching, Collaboration, Data Center, Security, Service Provider, Wireless.

Bittnet este o companie antreprenorială românească din sectorul IT, înființată în 2007. Compania oferă clienților săi cursuri IT oficiale, servicii de implementare de soluții IT bazate pe tehnologii cloud, dar și în zona de infrastructură IT clasică (routing, switching, servere, virtualizare, securitate, teleprezență sau wireless). În aprilie 2015, a devenit prima companie IT din România listată la Bursa de Valori București, pe piața AeRO.