FacebookTwitterLinkedIn

Între 18-23 august, la Câmpulung Muscel, peste 180 de elevi din claseleIV-XII și 45 de profesori au participat la a cincea ediție a taberei Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro. Tabăra constituie etapa finală a concursului cu același nume propunându-și să identifice și să susțină elevii cu pasiune pentru matematică, fiind astfel nu doar o competiție, ci și o școală.

„Atât tabăra cât și concursulGazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro reprezintă o adevărată  pepinieră de talente, având ca scop creșterea numărului de elevi care ne pot reprezenta cu mândrie la olimpiade și concursuri internaționale”, după cum afirmă Simona Ungureanu, Product Manager ViitoriOlimpici.ro și co-organizator tabară. 27 de copii au fost medaliați cu aur, argint și bronz.

Pasiunea pentru matematică a copiilor a fost îmbinată cu activități recreative și sportive, programul taberei de anul acesta constând din două probe de matematică (orală și scrisă,) lecții de pregătire susținute atât de profesori cât și de copii, conferințe susținute de personalități importante din lumea matematici, tenis de masă, workshop-uri de dezvoltare personală, atelier LaTex, ateliere de grafică digitală și programare.

Tabăra Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro este  realizată în parteneriat Societatea de Științe Matematice din România și INTUITEXT, cu sprijinul Romanian American Foundation, INTEL, Țuca Zbârcea și Asociații și BitDefender. Intuitext și BitDefender aparțin familiei  Talpeş,care ocupa în 2013 locul 35 în topul Forbes 500 miliardari, cu o avere de 95 de milioane de euro.

Pentru implicarea constantă în cadrul concursului și taberei Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro, 10 profesori de matematică au primit din partea BitDefender tablete de ultimă generație, cu ajutorul cărora pot fi online cu viitorii olimpici oriunde și oricând.

Participarea în tabăraGazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro  este gratuită, selecția realizându-se în cadrul concursului cu același nume, concurs ce se desfășoară pe parcursul unui an școlar.