FacebookTwitterLinkedIn

Soluțiile de securitate Bitdefender, create în România, au fost selectate de Agenția de Modernizare a Administrației Publice din Danemarca, pentru protejarea infrastructurii IT a instituțiilor din cadrul Guvernului.

Specialiștii Bitdefender vor implementa soluțiile Bitdefender GravityZone Security for Virtualized Environments (SVE), GravityZone Security for Endpoints şi Cloud Security for Endpoints (Small Office Security) într-o serie de ministere și instituţii publice din Danemarca.

Înainte de a fi selectat de agenţia daneză, Bitdefender furniza deja soluţii pentru  municipalități și companii private din Danemarca în portofoliul de clienți, potrivit reprezentanţilor Bitdefender.

Potrivit contractului, Bitdefender furnizează Guvernului Danez protecție împotriva virușilor, tentativelor de phishing, amerințărilor de tip ransomware și împotriva altor amenințări ce vizează terminale de tip PC/laptop indiferent de sitemul de operare, pentru toate tipurile de servere, precum și pentru terminale mobile precum Android și iPhone. Pachetul cuprinde și o soluție pentru email precum și o soluție de scanare a traficului în rețea.

Securitatea infrastructurilor IT virtualizate de mari dimensiuni, aparținând statului danez e realizată cu soluţia Bitdefender GravityZone Security for Virtualized Environments (SVE). Din consola centrală a GravityZone, instituțiile ce implementează soluția în cadrul Guvernului Danez pot gestiona toate dispozitivele mobile sau fixe și toate tipurile de clienți virtuali și servere.

Bitdefender aparţine soţilor Florin si Măriuca Talpeș, care se află pe locul 31 în ediția 2014 a topului Forbes 500 miliardari. Entitatea din Romania a grupului Bitdefender a avut 196,5 milioane de lei în 2013, majoritatea fiind vânzări către alte piețe decât cea românească. Cifra reprezintă o creștere de 22.3% fata de 2012, și o profitabilitate neta de 5,7%, potrivit datelor oferite de companie.