FacebookTwitterLinkedIn

Reprezentanții companiei românești susțin că aceasta este cea mai mare achiziție derulată de Bitdefender până acum, fără să menționeze prețul prelăurii, și că întărește poziția companiei în Europa și la nivel global.

Preluarea permite companiei românești să-și consolideze poziția pe piața franceză, atât pe segmentul enterprise, cât și în consumer, și adaugă o echipă de 50 de profesioniști în vânzări, marketing și relații cu clienții”, mai precizează reprezentanții Bitdefender.

Bitdefender este prezent pe piața franceză din 2001, iar, până în prezent, a ajuns să controleze o treime din piața soluțiilor de securitate cibernetică achiziționate în magazine de francezi.

De asemenea, Bitdefender protejează mai mult de 1 milion de calculatoare de business în toate industriile (sectorul public, educație, sănătate, sectorul financiar) din Franța.

Franța este o piață cheie pentru noi în viitor. Prin preluarea business-ului nostru in-house, vom putea fi mai aproape de parteneri și de clienți și ne propunem să repetăm în domeniul enterprise succesul înregistrat de noi pe piața consumatorilor rezidențiali, mizând pe superioritatea tehnologică a produselor noastre pentru a câștiga o poziție de lider”, a declarat Florin Talpeș, CEO-ul Bitdefender (foto).

Pe lângă Franța, în 2016, Bitdefender și-a stabilit prezență locală în Italia și Suedia ca parte a strategiei de expansiune la nivel global, și și-a crescut rețeaua de parteneri cu mai bine de 100%, în ultimii doi ani.

De altfel, vânzările Bitdefender către marile companii s-au triplat, în ultimii trei ani.

Bitdefender  este o companie de securitate informatică cu activitate la nivel global, care furnizează soluții de protecție către 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de țări. Încă din anul 2001, Bitdefender a dezvoltat tehnologii destinate securității pentru piața rezidențială și corporații.

Soluțiile Bitdefender pentru protecția terminalelor din companii sunt înglobate în produsul Gravity Zone, capabil să protejeze cele mai complexe infrastructuri hibride, susțin reprezentanții producătorului de software român.

Gravity Zone oferă companiilor o modalitate rapidă și eficientă de prevenire, depistare și remediere a amenințărilor necunoscute, dar și de protecție în fața atacurilor avansate și persistente, indiferent de tipul infrastructurii: fizice sau virtuale, publice sau private, aflate în proprietatea clientului sau în cloud. Având la bază tehnologii brevetate în materie de inteligență artificială, Gravity Zone se concentrează pe tehnicile, instrumentele și comportamentele atacatorilor pentru a combate orice breșe de securitate și a evita compromiterea infrastructurilor”, explică reprezentanții Bitdefender.

Florin Talpeș și soția sa, Măriuca, au pus bazele afacerilor din IT la începutul anilor 1990, pe care, ulterior, le-au reunit în grupul Bitdefender, unde cei doi controlează majoritatea acțiunilor.

Portret de miliardar: familia Talpeș