Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Burse |
|

Bitcoin a scăzut până la 43.000 de dolari în weekend, cel mai mic nivel din ultimele aproape trei săpămâni

Bitcoin a scăzut până la 43.000 de dolari în weekend, în timp ce ethereum a scăzut la minimul de 1.300 de dolari înregistrat în ultima lună, înainte ca ambele să se recupereze oarecum la 45.000 de dolari, respectiv 1.400 de dolari.
shutterstock_Bitcoin-auriu

Atât Bitcoin, cât și Ethereum au experimentat piețe “bear”, de scădere, în ultima săptămână, după câștigurile majore de la începutul anului. Scăderile de la maximele recente au venit după ce indicatori tehnici, cum ar fi RSI (Relative Strength Index) și Stochastics au indicat că aceste tipuri de active sunt supra-cumpărate.

Cu toate acestea, chiar și contabilizând scăderile, valoarea bitcoin rămâne cu 50% mai mare decât nivelul de 30.000 de dolari la care a început anul, în timp ce ethereum s-a dublat față de nivelul de 700 de dolari la care se tranzacționa la 1 ianuarie.

“Privind spre viitor, prețurile mai mici pe termen scurt nu afectează potențialul pe termen lung al criptoactivelor și nici nu modifică faptul că aceste active reprezintă o alternativă la monedele fiduciare care au fost devalorizate timp de un deceniu de o politică monetară relaxată. Nu este de mirare că atât de mulți investitori caută alternative de depozitare a valorilor.

După cum am văzut în ultimele săptămâni, precum și în ocazii anterioare, perioadele de scăderi ale prețurilor criptomonedelor pot fi oportunități de cumpărare pentru investitorii dornici să intre pentru prima dată pe această piață”, a declarat Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii