Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Bani și Investiţii |
|

Bitcoin s-a apreciat la aproape 40.000 de dolari, după declarațiile lui Elon Musk

Moneda digitală s-a apreciat cu 9%, ajungând aproape de pragul de 40.000 de dolari, după mesajele pe Twitter ale șefului Tesla, care a respins criticile privind influenţa sa pe piaţă.
BV TBI Bank - Petr Baron + updown.indd

Elon Musk a declarat în postarea sa că producătorul auto Tesla a vândut bitcoin, dar ar putea relua tranzacţiile. Acesta a influențat puternic în ultima perioadă cursul celei mai importante monede digitale, după ce a criticat consumul de energie al firmelor care se ocupă cu minarea de monede digitale şi a suspendat plăţile cu bitcoin, transmite Reuters.

„Tesla va relua tranzacţiile cu bitcoin când va exista o confirmare privind utilizarea, rezonabilă (aproximativ 50%) a energiei curate de către cei care minează, cu un trend viitor pozitiv”, a scris Elon Musk în postarea sa.

După acest mesaj, bitcoin a urcat în Asia la 39.838,92 dolari, iar în cursul zilei de luni înregistra un avans de 0,5%, la 39.189 de dolari.

Analistul şef al Miller Tabak + Co, Matt Maley, consideră că influența lui Musk în ceea ce privește evoluțiile acestei monede poate fi un obstacol pentru această clasă de active.

„Dacă piaţa va continua să înregistreze aceste evoluţii fluctuante în funcţie de postările pe Twitter ale lui Elon Musk, acesta va fi un obstacol major pentru această clasă de active. Faptul că există aceste fluctuaţii mari de la postările pe Twitter ale unei singure persoane diminuează legitimitatea acestei clase de active”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii