Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Bitcoin: Noua Zeelandă a confiscat 90 de milioane de dolari de la un suspect rus

Poliția din Noua Zeelandă a confiscat 90 de milioane de dolari de la Alexander Vinnik, un suspect rus de fraudă cu moneda digitală Bitcoin. Acesta se află în custodia statului francez, dar este căutat și în Statele Unite.  
Alexander Vinnik

Comisarul de poliție din Noua Zeelandă, Andrew Coster, a declarat luni că a colaborat strâns cu SUA în acest caz, iar banii reprezintă probabil profituri ilicite de la mii de victime, informează AP.

Această captură este cea mai mare sumă confiscată vreodată de poliția din Noua Zeelandă. Banii aparțineau Canton Business Corporation și proprietarul acesteia, Vinnik.

SUA l-au acuzat pe suspect că a spălat miliarde de dolari prin BTC-e. Și statul său natal, Rusia, îl are în vizor, deși Vinnik susține că a acționat ca un consultant tehnic al platformei BTC-e și că nu știa nimic de nicio activitate ilegală.

Vinnik a fost arestat în vara lui 2017 în timp ce se afla într-o vacanță de familie în nordul Greciei, la cererea autorităților americane.

După doi ani, Vinnik a fost extrădat în Franța unde i s-au adus acuzații preliminare de spălare de bani și extorcare. El a negat orice infracțiune și a fost în greva foamei timp de 35 de zile pentru a protesta extrădarea sa în Franța. Suspectul a vrut să ajungă înapoi în Rusia, unde se confruntă cu penalități mai mici.

Credit foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii