Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Bitcoin a depășit nivelul de 30.000 de dolari, pentru prima dată

Moneda digitală Bitcoin a atins sâmbătă încă un nivel record, depășind pragul de 30.000 de dolari pentru prima dată.  
shutterstock_Bitcoin-auriu

Tot mai mulți comercianți și investitori au pariat că Bitcoin este pe cale să devină o metodă de plată obișnuită, relatează Reuters.

Prețul celei mai populare criptomonede din lume s-a tranzacționat la 31.824 de dolari sâmbătă, aproape toate celelalte piețe fiind închise în primul weekend din 2021.

2020 a fost anul cu cea mai mare creștere pentru Bitcoin

Bitcoin a avansat cu peste 300% în 2020 și, mai mult decât atât, în ultimele două săptămâni a adăugat peste 50%, trecând de la 20.000 de dolari la 30.000.

Moneda blockchain existat de aproximativ un deceniu, dar anul trecut a intrat în atenția marilor investitori americani, atrași de calitățile percepute de acoperire a inflației și de potențialul de câștiguri rapide, precum și de așteptările că va deveni o metodă principală de plată.

Unii au văzut Bitcoin ca pe o investiție de refugiu în timpul pandemiei COVID-19, asemănătoare cu aurul.

Investitorii au declarat că oferta limitată de bitcoin – produsă de așa-numitele computere „miniere” care validează blocuri de tranzacții concurând pentru a rezolva puzzle-uri matematice – a ajutat la creșterea mișcărilor în ultimele zile.

Bitcoin se tranzacționează pe numeroase burse, dintre care cea mai mare este Coinbase, care se pregătește ea însăși să devină publică, ajungând astfel prima platformă de acest tip care apare pe Wall Street.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii