
Și, deși prețul a scăzut, ajungând la puțin peste 33.000 de dolari, cererea de bitcoin nu înregistrează scăderi.
“Bitcoin, care a atins deja un maxim istoric de 41.000 de dolari la începutul acestei luni, scade în mod constant, dar nu cred că investitorii ar trebui să fie îngrijorați. Apetitul investitorilor instituționali pentru bitcoin este în continuă creștere, dacă ne uităm la mișcările din piață și încrederea de care se bucură criptomoneda printre aceștia. Grayscale a cumpărat bitcoin în valoare de 600 milioane într-o singură zi săptămâna trecută și BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, a anunțat că două dintre fondurile sale vor tranzacționa instrumente financiare derivate bitcoin în viitor”, spune Simon Peters, Analist criptoactive în cadrul eToro.
În plus, teama continuă de depreciere a dolarului continuă să favorizeze prețul bitcoinului, investitorii căutând active pe care să le folosească drept acoperire împotriva inflației în creștere.
Pe de altă parte, analistul susține că administrația Biden va folosi în continuare stimulente pentru a susține economia SUA, ceea ce a avut efecte negative asupra dolarului, care a scăzut cu 6,3% în 2020, și probabil va continua să se deprecieze în 2021.
“Cred că actuala scădere a prețului bitcoin va fi temporară, pentru că mulți investitori vor considera prețul actual ca pe un punct de intrare relativ ieftin pentru bitcoin. Bitcoin este pe un trend ascendent și acest lucru se știe deja”, continuă acesta.