FacebookTwitterLinkedIn

Cea mai mare criptomonedă a atins duminică un maxim istoric de 28.365 de dolari, înainte de a fi evaluată o parte din avans, potrivit unei analize Bloomberg.

Până în prezent, randamentul supradimensionat din octombrie, noiembrie și decembrie este cel mai mare înregistrat din 2019.

„Instinctul meu este că suntem foarte aproape de un top – totuși am putea atinge 30.000 de dolari”, a spus Vijay Ayyar, șeful de dezvoltare a afacerilor cu criptomonede Luno din Singapore. „Cu siguranță ar trebui să vedem o retragere, dar magnitudinea este probabil mai mică. S-ar putea să vedem doar 10% până la 15% scăderi.”

Bitcoin s-a triplat în 2020, pe fondul unei pandemii care s-a tot înrăutățit.

Moneda este văzută ca o acoperire pentru scăderea dolarului și a riscului unei inflații mai rapide pe fondul unor injecții uriașe de stimulente. Alții pun sub semnul întrebării validitatea Bitcoin ca investiție, creșterile fiind urmate de blocaje de-a lungul timpului.

Bitcoin a urcat cu până la 3,6% luni și se tranzacționa la aproximativ 27.100 de dolari începând cu ora 07:07 în Londra. Criptomoneda a avansat cu aproximativ 279% în acest an, în timp ce indicele mai larg Bloomberg Galaxy Crypto a crescut cu 266%.