Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Bitcoin atinge noi maxime după ce Tesla a intrat în joc

Bitcoin a atins marți un nou nivel record de câștiguri, după ce investiția companiei Tesla în această criptomonedă a determinat investitorii să considere că va deveni o categorie obișnuită de active.  
shutterstock_Bitcoin-auriu

Valoarea Bitcoin s-a dublat în ultimele două luni, pe măsură ce investitorii văd criptomoneda ca pe o resursă alternativă. Însă avansul înregistrat luni, după anunțul  Tesla, a reprezentat cea mai mare creștere zilnică din ultimii trei ani, relatează Reuters.

Astfel, Bitcoin s-a tranzacționat marți la un maxim de 48.216 de dolari, iar rivala Ethereum (Ether/ETH) a înregistrat, de asemenea, un record în valoare de 1.784,85 dolari.

Cotele companiilor care furnizează platforme de tranzacționare pentru bitcoin precum și a celor care se ocupă de tehnologia de „extragere” a criptomonedelor au crescut în China, Coreea de Sud și Australia. În același timp, dolarul american a scăzut în față majorității monedelor.

Potrivit analiștilor, investiția companiei Tesla de 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin, precum și posibilitatea plăților cu criptomonede pentru mașinile sale, reprezintă o mare schimbare de perspectivă în piață.

Valoarea Bitcoin a crescut deja cu 62% anul acesta, în plus față de avansul incredibil de 300% înregistrat în 2020.

Mai mult decât atât, bancherii și autoritățile de reglementare, în special în China, încep, de asemenea, să adopte propriile monede digitale pe care să le implementeze în utilizarea de zi cu zi.

Liderul Tesla, Elon Musk, a promovat online criptomondele, declarându-se un fan al lor, însă investiția Tesla în această valută a fost o surpriză care a aprins sectorul. Chiar și criptomoneda Dogecoin a înregistrat un avans după ce a fost menționată de Musk pe contul lui de Twitter.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii