Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

Birou în stil minimalist: 4 reguli de design interior

Stilul minimalist în designul interior a început să fie în vogă încă de la începutul secolului trecut, fiind inspirat din filosofia culturii japoneze. Conform acesteia, un spațiu nu trebuie să conțină decât obiectele care au o anumită utilitate sau semnificație, iar amenajările în stil minimalist au la bază această regulă.

Stilul minimalist se potrivește de minune și pentru un birou, dat fiind faptul că un spațiu de lucru trebuie să fie aerisit, să beneficieze de multă lumină naturală și să fie amenajat în așa fel încât să găsești ușor lucrurile de care ai nevoie.

Dotările unui birou minimalist se reduc la o masă de lucru, un scaun ergonomic de birou, piesele de mobilier pentru păstrarea documentelor și altor materiale, calculatorul și aparatura de birotică necesară. Dacă dorești să-ți amenajezi biroul în stil minimalist, iată câteva reguli de care trebuie să ții cont!

 

Folosește culori deschise, în tonuri neutre

Un birou amenajat în stil minimalist trebuie să creeze acea senzație de intimitate și relaxare, care să te facă să te simți ca acasă, ajutându-te să te concentrezi mai bine asupra sarcinilor zilnice. Pentru a crea o astfel de atmosferă, apelează la culori deschise în tonuri neutre, cum ar fi alb, bej sau gri, O idee bună este să folosești și contraste cromatice, combinând culorile deschise cu cele închise. În acest sens combinația alb-negru este cea mai intens folosită, însă poți încerca și alte variante.

 

Ferestre mari, pentru o bună iluminare naturală

Lumina naturală este foarte importantă în orice spațiu de lucru, iar în cazul unui birou minimalist, aceasta joacă un rol și mai important. De aceea, ferestrele trebuie să fie cât mai mari și luminoase, în cazul încăperilor înalte, acestea putându-se întinde chiar pe toată lățimea peretelui. Lumina trebuie să cadă în primul rând pe masa de lucru, iar din acest motiv este important ca aceasta să fie amplasată cât mai aproape de ferestre.

În cazul în care ferestrele nu sunt suficient de generoase pentru a permite iluminarea naturală a întregului birou, poți recurge la alte surse de iluminat, însă fără ca acestea să iasă foarte mult în evidență.

 

Renunță la mochetă sau covor

Una din caracteristicile stilului minimalist este renunțarea la covoare, mochete și orice alte accesorii care acoperă pardoseala. Se consideră că acestea încarcă inutil spațiul, de aceea, și un birou minimalist trebuie să aibă pardoseala descoperită.  În acest caz, trebuie să alegi pentru pardoseală un material ceva mai rezistent,cum ar fi betonul, piatra sau lemnul. Experții în amenajări interioare recomandă parchetul laminat ca fiind cel mai potrivit material pentru pardoselile spațiilor minimaliste, însă spun că și combinațiile între diferite materiale și finisaje sunt foarte reușite.

 

Decorează un perete în mod diferit

În general, pentru pereții spațiilor amenajate în stil minimalist se recomandă zugrăveala simplă, în culoarea albă sau o altă culoare deschisă. Pentru a scoate însă în evidență și aceste elemente ale încăperii, o idee inspirată este să zugrăvești unul dintre pereți într-o culoare diferită sau să aplici pe el un tapet. De asemenea, poți păstra aceeași nuanță de zugrăveală pe toți pereții, însă decorându-l pe unul dintre ei cu un desen sau o câteva figuri geometrice, care să-l scoată în evidență.

O problemă specifică spațiilor de lucru o reprezintă cablurile de la aparatura de birou, care, de multe ori, sunt înșirate pe jos, cât mai aproape de pereți, pentru a nu te împiedica de ele. În cazul unui birou minimalist, trebuie să acorzi atenție și acestui aspect, pentru că nici un cablu nu trebuie să se afle la vedere. Acestea încarcă spațiul, așa că este nevoie să găsești o soluție pentru a le ascunde vederii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii