FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, vaccinul BioNTech-Pfizer ar putea deveni mai disponibil în întreaga lume, în condițiile în care cererea este în creștere pentru vaccinurile împotriva corovavirusului.

“În principiu, am putea crește și mai mult capacitatea de producție. Depinde de cerere, depinde de factori, dacă e necesară o creștere suplimentară a vaccinărilor”, a declarat marți CEO-ul BioNTech, Ugur Sahin, într-un interviu acordat Bloomberg.

Atât SUA, cât și Europa au încercat să accelereze livrările de vaccinuri anul acesta, pe măsură ce noi tulpini, mai agresive, se răspândesc.

“Avem comenzi de 1,3 miliarde de doze, care este deja fixat. Discutăm cu organizații guvernamentale despre sute de milioane de doze suplimentare“, a mai spus Sahin.

Pfizer și BioNTech s-au angajat să producă 2 miliarde de doze în acest an, iar Pfizer s-a angajat să livreze două treimi din comanda SUA de 300 de milioane de doze până la sfârșitul lunii mai. În Uniunea Europeană, cele două companii au declarat că vor livra cel puțin 500 de milioane de doze în acest an, cu opțiunea pentru alte 100 de milioane de doze.

Pfizer a proiectat venituri de aproximativ 15 miliarde de dolari anul acesta din vânzările de vaccin.