Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Afaceri |
|

Biofarm, investiții de peste 47 mil. lei în 2021 în dezvoltarea business-ului

În cadrul Adunării Generale a Acționarilor Biofarm, s-a stabilit un buget de investiții de peste 47 de milioane de lei în 2021, ce vizează dotarea noii unități de producție, dar și modernizarea primei unități a companiei.
Catalin Vicol, director general Biofarm

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Biofarm din data de 26 aprilie s-a încheiat, printre altele, cu aprobarea repartizării profitului net realizat în anul 2020 şi a dividendului brut de 0,022 lei/ acțiune.

„Am început 2021 cu rezultate extraordinare obținute după un an dificil, ca urmare a contextului pandemic, și îl continuăm cu obiective ambițioase: vizăm o creștere a cifrei de afaceri cu 15% și o creștere de 7% a profitului. Noua unitate de producție deschisă anul acesta, prima de o asemenea amploare construită în România după 1990, contribuie major la creșterea producției și ne permite să ne extindem pe noi piețe”, a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

Cu o suprafață de producție de peste 3.600 mp, noua unitate va beneficia de 70% din totalul investițiilor de anul acesta pentru dotarea cu echipamente și instalații de ultimă generație. Unitatea are un flux total de 3 ori mai mare decât cea actuală.

Unitatea de producție situată pe strada Logofătul Tăutul va beneficia de asemenea de investiții importante: peste 8 milioane de lei vor fi alocați pentru amenajarea spațiilor de birouri, dar și pentru tehnologizare. O parte din bugetul de investiții va fi alocat suplimentării parcului auto.

Biofarm, unul dintre primii producători români de medicamente și suplimente alimentare, a dat deja startul producției în noua unitate de producție.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii