Cautare
, Contributor

Partener Platypus Group

Opinii |
|

Bingo

Trebuie să recunosc că, deși mă consider printre norocoșii care se trezesc dimineața pentru a face ceea ce le place, există o serie de lucruri în meseria mea care nu sunt chiar cum trebuie.
Lorand_Balint.JPG

Printre acestea se numără întâlnirile inutile, unde nu se discută mai nimic concret și se pierde timpul în stil mare.

Cu cât este mai complex subiectul și sunt mai mulți oameni la întâlnire, cu atât apar mai multe aberații, non-sensuri și generalități. Sunt întâlniri consumatoare de energie, la capătul cărora oamenii normali la cap sunt storși de puteri.

Din ce am observat, pentru a ieși cât mai puțin afectat din astfel de întâlniri, fiecare și-a dezvoltat un sistem propriu de protecție.

Unul dintre cele mai amuzante, pe care l-am folosit și eu, mai ales în conferințele ținute prin telefon, este jocul cunoscut sub numele de „Bullshit Bingo”: pe internet se găsesc cartonașe cu expresii tip, golite de conținut, dar folosite din plin în astfel de întâlniri: let’s park it, out of the box thinking, sinergy, value for money, game changer, red flag, forward thinking, win-win – expresii distribuite pe linii și coloane (ca numerele de la jocul de bingo clasic).

Odată începută întâlnirea, ești atent la fiecare cuvânt și începi să bifezi pe măsură ce expresiile apar în discursul cuiva. Desigur, cartonașele se pot face și de la zero, nu trebuie neapărat folosite cele de pe net. Se poate juca în doi sau mai mulți participanți la întâlnire, dar și singur (contra cronometru: azi am făcut linie în 35 minute!).

P.S.

Sorin Psatta (Integrated Communication Director at BBDO România) mi-a semnalat existența aplicației de mobil: CEO BINGO. Ce face aplicația? După cum probabil intuiți deja, generează carduri de bullshit bingo.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii