Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Bill Gates: SUA trebuie să „își asume faptul că nu am făcut o treabă bună”

"Din păcate, nu am făcut o treabă bună și puteți vedea asta în cifre", a spus Gates despre situația în care se află SUA. Se remarcă deficiențe în procesul de testare a persoanelor suspecte de COVID-19.  
 aboneaza-te
Bill Gates awarded Professor Hawking Fellowship, Cambridge, UK - 07 Oct 2019

Statele Unite trebuie să „își asume faptul că nu am făcut o treabă bună” până în acest moment al pandemiei Covid-19, a declarat Bill Gates, miliardar și filantrop, într-un interviu de duminică pentru Fox News.

În ciuda faptului că are aproximativ 4% din populația lumii, SUA au aproximativ 22% din toate cazurile pozitive, 6.782.083, și aproximativ 21% din totalul deceselor raportate -199.411. “Chiar și astăzi, oamenii nu obțin rezultatele în 24 de ore, ceea ce este revoltător”, spune miliardarul.

Incapacitatea de a crea o structură de testare așa cum se vede în țări precum Coreea de Sud „ne-a determinat să avem, nu doar o primăvară proastă, ci o vară destul de dură și, din păcate, din cauza sezonalității, până când vom obține aceste noi instrumente, toamna va continua să se modeleze la fel de rău“, a spus Gates.

După ce au rămas pe o linie de plutire până la sfârșitul verii până în septembrie, SUA au efectuat sâmbătă un record de 1.061.106 teste Covid-19, potrivit Universității Johns Hopkins, dar laboratoarele se confruntă în continuare cu lipsa aprovizionării și cu întârzierile rezultatelor.

Vom avea timp să ne uităm la acele greșeli, care în februarie și martie au fost cu adevărat nefericite, dar nu ne putem preface ca și cum am obține o notă bună astăzi“, a spus Gates.

Președintele Trump a justificat multiplele cazuri de coronavirus la nivel mondial ca urmare a numărului de teste efectuate în țară, spunând chiar că a instruit oficialii să încetinească testele. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au fost împotriva, în august, când a publicat noi directive privind testarea: persoanele expuse la virus, dar care nu prezintă simptome, nu ar trebui să fie testate.

Articol preluat Forbes.com.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii