Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Bill Gates divorțează după 27 de ani de căsnicie

Bill și Melinda Gates au anunțat, în postări separate pe Twitter, că divorțează „pentru că nu mai găsesc puterea de a evolua împreună.”
profimedia-0306571568

Influentul cuplu de miliardari, care gestionează cea mai bogată fundație privată din lume, a anunțat ieri că divorțează după 27 de ani de căsnicie. Cei doi vor rămâne copreședinți ai Fundației Bill și Melinda Gates și vor continua să colaboreze în privința strategiei de dezvoltare a acesteia, a anunțat un purtător de cuvânt al familiei.

Deocamdată nu se știe cum va fi împărțită averea familiei Gates, dacă foștii soți își vor împărți bunurile de comun acord sau dacă există între ei un contract prenupțial. Forbes SUA scrie că averea lui Bill Gates, care a fondat compania Microsoft în 1975, este de 130,5 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul al patrulea în topul celor mai bogați oameni din lume. Gates a devenit cel mai bogat om din lume în 1995, la un an după ce s-a căsătorit cu Melinda.

Forbes SUA observă că pot apărea anumite complicații în procedura de divorț întrucât soții Gates au domiciliul în Washington, stat care este adept al „proprietății comune”: bunurile dobândite de soți în timpul căsniciei sunt considerate proprietate comună și se împart în mod egal în caz de divorț, dacă nu există un contract prenupțial.

Când Jeff Bezos a divorțat de MacKenzie Scott, aceasta a obținut un sfert din pachetul de acțiuni pe care Bezos îl deținea la Amazon. Dacă Bill și Melinda își vor împărți averea în mod egal, Melinda va primi 65,25 de miliarde de dolari și va fi mai bogată decât MacKenzie (a cărei avere este de 59,8 miliarde de dolari, după ce a donat 6 miliarde de dolari pe parcursul anului care a trecut).

Foto Profimediaimages.ro

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii