Cautare




, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Bill Gates: „Acesta este un scenariu de coşmar pentru că răspândirea virusurilor respiratorii cu transmitere de la om la om poate creşte exponenţial”

Pandemia de coronavirus este „un scenariu de coşmar”, dar numărul deceselor provocare de boală ar putea să nu fie atât de ridicat aşa cum anticipează unii, înclusiv preşedintele Donald Trump, potrivit co-fondatorului Microsoft, Bill Gates, informează News.ro.
 aboneaza-te
1. Bill Gates

„Dacă respectăm distanţarea socială ar trebui să putem ieşi din pandemie cu un număr cu mult mai mic decât acesta”, a declarat Bill Gates la televiziunea Fox News, conform News.ro. El a spus că „este foarte important” că au fost publicate cifrele respective, pentru ca oamenii să înţeleagă gravitatea situaţiei.

Săptămâna trecută, Donald Trump a anticipat că în SUA ar putea avea loc între 100.000 şi 200.000 de decese provocate de boala COVID-19, confirmând estimările consilierului pentru sănătate al Casei Albe, Anthony Fauci.

Bill Gates: „Acesta este un scenariu de coşmar pentru că răspândirea virusurilor respiratorii cu transmitere de la om la om poate creşte exponenţial. Şi, dacă am fi continuat să mergem la muncă, să călătorim aşa cum o făceam, curba îmbolnăvirilor nu ar fi scăzut până când majoritatea oamenilor nu ar fi fost infectaţi, iar atunci un număr uriaş ar fi ajuns la spital şi ar fi fost foarte mulţi morţi”.

El a precizat că lucrurile „nu vor reveni cu adevărat la normal până nu vom avea un vaccin care să ajungă practic în toată lumea”. Gates a mai spus că nu este „cel mai grav caz”. El a făcut referire la numărul relativ scăzut al cazurilor fatale, comparativ cu o boală precum variola.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii