FacebookTwitterLinkedIn

În luna februarie Bilka Steel a achiziționat din activele imobiliare Romlag Brașov o serie de hale întinse pe o suprafață de aproximativ 27.000 mp de pe platforma Rulmentul Brașov. Noul spațiu va avea ca destinație depozitarea materiei prime și a produselor finite. Compania deţine deja 17.500 mp, pe care se află halele de producție Bilka Steel. 

Reprezentanţii companiei susţin că alţi 15.000 de mp sunt necesari în vederea realizării investițiilor bugetate pentru următorii 3 ani. Bilka Steel are un plan investițional cu finalizare în 2016 care se ridică la aproximativ 5 milioane de euro. Suma va fi distribuită către dezvoltarea produselor cu desfacere în sectorul industrial, dar și către cel rezidențial. 

După ce anii trecuți au adus dezvoltarea serviciilor și a gamelor de produse sau a reţelei, în anul 2014 compania se va concentra asupra dezvoltării pe producția industrială  şi şi-a propus mărirea capacității de producție prin achiziționarea unui producător local.  

Bilka are investiții bugetate şi aprobate pentru achiziționarea unei noi linii de producție pe zona de accesorii. Bilka a încheiat 2013 cu afaceri de 104 milioane lei, în creștere cu 41 % față de 2012. Vânzările totale s-au ridicat la aproximativ 3,2 milioane mp de ţiglă metalică. Cota din piaţa autohtonă de țiglă metalică a ajuns astfel de la 15%, la 21 de procente.